Bayburt’un üretim altyapısına 50 milyon liralık yatırım, 100 gence iş imkanı

KUDAKA destekli ÇÜGEP kapsamında Bayburt ve Demirözü'ye 50 milyon TL yatırım yapılacak; üretim güçlendirilecek ve 18-29 yaş arasından 100 genç istihdama katılacak.


Bayburt’un üretim altyapısına 50 milyon liralık yatırım, 100 gence iş imkanı

Proje sözleşmeleri imzalandı:

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliğinde yürütülen Çalışan ve Üreten Gençler Programı (ÇÜGEP) kapsamında, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından Bayburt'ta hayata geçirilecek iki yatırımın sözleşmeleri törenle imzalandı. Toplam 50 milyon TL bütçeli projeler, kentin üretim altyapısını güçlendirmeyi ve gençlerin istihdama katılımını artırmayı hedefliyor.

Düzenlenen imza törenine Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Demirözü Belediye Başkanı Arslan Gürer ve KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven katıldı. Taraflar, projelerin uygulanmasına yönelik sözleşmeleri imzalayarak yatırım sürecini resmen başlattı.

Demirözü tekstilkent projesi:

Program kapsamında desteklenen “Demirözü Tekstilkent Projesi” ile ilçede üretim odaklı istihdamın artırılması amaçlanıyor. Proje kapsamında bin metrekare kapalı alana sahip modern bir tekstil üretim tesisi inşa edilecek. Tesis, imalat sanayinin gerektirdiği standartlarda üretim yapacak ve özellikle gençlerin istihdama kazandırılmasına katkı sağlayarak ilçenin ekonomik yapısını güçlendirmeyi hedefliyor.

Bayburt’ta tam otomatik parke ve bordür hattı:

Bayburt Belediyesi tarafından hazırlanan “İstihdam kilidini kilit parke taşı açıyor” projesiyle belediyenin altyapı ve üstyapı yatırımlarında ihtiyaç duyulan parke taşı ve bordür üretimi yerel imkânlarla sağlanacak. Kurulacak tam otomatik üretim hattında günlük yaklaşık 900 metrekare kilit parke taşı ile 2 bin 500 adet bordür üretilebilecek. Bu sayede kamu yatırımlarında malzeme tedarik süreci hızlanacak, zaman ve maliyet açısından tasarruf sağlanacak.

Her iki projede de üretim altyapısının güçlendirilmesinin yanı sıra nitelikli iş gücü yetiştirilmesi planlanıyor. Bu çerçevede 18-29 yaş arasındaki gençlere yönelik sektörün ihtiyaçlarına uygun sertifikalı mesleki eğitim programları düzenlenecek. Eğitimleri başarıyla tamamlayan gençler arasından seçilecek 100 kişi, kurulan tesislerde doğrudan istihdam edilecek.

Yatırımların, Bayburt’ta üretim odaklı kalkınmayı hızlandırması, genç istihdamını artırması ve yerel ekonomiye uzun vadeli katkı sağlaması bekleniyor. Projeler, hem belediye hizmetlerinin yerel kaynaklarla karşılanmasına hem de gençlerin sürdürülebilir gelir elde etmelerine olanak tanıyacak şekilde planlandı.

KUDAKA’DAN BAYBURT’A 50 MİLYON LİRALIK ÜRETİM VE İSTİHDAM YATIRIMI

KUDAKA’DAN BAYBURT’A 50 MİLYON LİRALIK ÜRETİM VE İSTİHDAM YATIRIMI

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Berk Doğan

Berk Doğan

Dijital Ekonomi Editörü

Piyasa haberleri, şirket açıklamaları, vergi düzenlemeleri ve tüketici ekonomisi odaklı içerikler üreten dijital editör.

Yorumlar

0

Henüz yorum yapılmamış

Bu içerik hakkında ilk yorumu siz yapın!