Karapınar'da iki gün sonra çukurdan çıkarılan kuzu sahibine teslim edildi

Karapınar'da merada düşüp yaklaşık 10 metre derinliğindeki çukura mahsur kalan kuzu, itfaiyenin bir saatlik çalışmasıyla iki gün sonra sağ kurtarıldı.


Karapınar'da iki gün sonra çukurdan çıkarılan kuzu sahibine teslim edildi

Olayın meydana gelişi:

Karapınar ilçesine bağlı Yukarıacıkuyu mevkisinde meydana gelen olayda, Fuat Yazgan'a ait bir kuzu merada otlarken yaklaşık 10 metre derinliğindeki bir çukura düştü. Hayvan sahibi sürüyü kontrol ettiğinde bir kuzunun eksik olduğunu fark etti; iki gün boyunca yapılan aramalardan sonuç çıkmadı.

Kurtarma çalışmaları:

Bölgede hayvan otlatan bir çobanın çukurdan gelen sesleri duyması üzerine köylüler bilgilendirildi ve kayıp kuzunun çukurda mahsur kaldığı tespit edildi. İhbar üzerine Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler, yaklaşık bir saat süren titiz bir çalışmanın ardından kuzuyu bulunduğu yerden sağ olarak çıkardı.

Kurtarılan kuzu, yaklaşık iki gün boyunca çukurda kaldığı için açlık ve susuzluk nedeniyle oldukça bitkin durumdaydı. Kuzunun sahibi teslim alındı ve hayvan beslendi. Olayın ardından Fuat Yazgan ekiplerine teşekkür etti:

Fuat Yazgan: "2 gündür kuzu kayıptı. Aradım bulamadım. Çobanlar kuzunun düştüğünü görmüşler. Gittik, baktık. Bizde çıkaramadık. İtfaiye ekiplerine bildirdik. Geldiler kuzuyu çıkardılar. Bizde kuzuyu besledik"

KARAPINAR İLÇESİNDE MERADA OTLARKEN YAKLAŞIK 10 METRE DERİNLİĞİNDEKİ ÇUKURA DÜŞEN KUZU...

KARAPINAR İLÇESİNDE MERADA OTLARKEN YAKLAŞIK 10 METRE DERİNLİĞİNDEKİ ÇUKURA DÜŞEN KUZU KURTARILDI.

Hakan Arslan

Hakan Arslan

Asayiş & Operasyon Editörü

Olay yeri haberleri, mahkeme süreçleri ve güvenlik güçlerinin operasyon haberlerinde uzmanlaşmış haber editörü.

Yorumlar

0

Henüz yorum yapılmamış

Bu içerik hakkında ilk yorumu siz yapın!