Güneydoğu Anadolu İhracatı 3 Milyar Doları Aştı

GAİB, Güneydoğu Anadolu'dan bu yılın ilk çeyreğinde 3 milyar dolarlık ihracat yapıldığını duyurdu.

Yayın Tarihi: 04.04.2025 15:03
Güncelleme Tarihi: 04.04.2025 15:03

Güneydoğu Anadolu İhracatı 3 Milyar Doları Aştı

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) üyeleri, yılın ilk çeyreğinde 3 milyar dolar ihracat gerçekleştirerek dikkatleri üzerine çekti. GAİB'in yaptığı açıklamaya göre, bu rakam geçen yılın aynı dönemine göre önemli bir ivme kazandı.

Mart ayında bölgeden 1 milyar dolar ihracat yapılırken, bu rakam geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5,4 artış gösterdi. Gaziantep ise bu dönemde 861,5 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi ve yüzde 1,7'lik bir artış kaydetti.

Gaziantep, yılın ilk üç ayında 2,5 milyar dolar ihracatla en fazla ihracat yapan 6. il olurken, genel olarak bölgenin ihracatı 3 milyar dolar olarak kayıtlara geçti.

GAİB Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci, bölgenin büyümeye devam ettiğini vurguladı ve ihracatçıların çabaları sayesinde daha güçlü bir ekonomi için önemli adımlar atıldığını belirtti. Ancak Kileci, küresel ve yerel ekonomik belirsizliklerin de devam ettiğine dikkat çekti.

Kileci, şöyle devam etti: "Bölge ihracatçılarımız, yenilikçi ve sürdürülebilir üretim anlayışlarıyla küresel rekabette daha güçlü bir konum elde etmek için büyük bir özveriyle çalışıyorlar. Ancak kalifiye eleman eksikliği, yüksek üretim maliyetleri, lojistik sorunlar ve rekabet koşullarındaki zorluklar gibi çeşitli engeller de karşılaşılan önemli sorunlar arasında yer alıyor."

Bu zorlukların üstesinden gelmek için tüm paydaşların iş birliği içinde hareket etmesinin ve güç birliği yaparak çözümler üretmesinin büyük bir önem taşıdığını vurgulayan Kileci, "Ancak bu şekilde daha güçlü ve sürdürülebilir bir büyüme yakalayabiliriz. Her geçen gün büyüyen bir aileyiz ve bu büyüme, daha büyük hedeflere ulaşmak adına güçlü adımlar atmamızı sağlıyor." ifadelerini kullandı.