Kara Yollarında Çalışmalar ve Trafik Düzenlemeleri
Karayolları Genel Müdürlüğü yol durumu bültenine göre, yapım, bakım ve onarım çalışmaları sürdürülen kesimlerde yavaş gidilmesi ve trafik işaret ve işaretçilerine uyulması gerekiyor.
Etki Altındaki Güzergâhlar
TEM Otoyolu (Lüleburgaz-Saray kavşakları, 97-101. km): Üstyapı onarım ve yenileme çalışmaları nedeniyle Edirne istikameti trafiğe kapatıldı. Ulaşım İstanbul istikametinden iki yönlü sürdürülüyor.
Aydın Çevre Yolu (Güney-Kuzey kavşakları, 0-1. km): Üstyapı yenileme çalışmaları sebebiyle Aydın-İzmir istikametinde şerit daraltması uygulanıyor.
TAG Otoyolu (Misis-Adana Doğu kavşakları): Üstyapı bakım-onarım çalışmaları nedeniyle Gaziantep-Adana istikameti araç trafiğine kapatıldı. Ulaşıma Adana-Gaziantep istikametinden iki yönlü ve kontrollü izin veriliyor.
Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu (Balıkesir Batı-Savaştepe kavşakları, 19-27. km): Derz bakım-onarım çalışması dolayısıyla ulaşım, sırasıyla İzmir ve İstanbul yönlerinden çift yönlü sağlanıyor.
Nevşehir-Ürgüp-Kayseri yolu (55-58. km): Yapım çalışması nedeniyle ulaşım, bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü sağlanıyor.
Sinop-Samsun yolu (54-61. km): Üstyapı yenileme çalışmaları sebebiyle ulaşım, Samsun istikametinde bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü gerçekleştiriliyor.
Doğankent-Kürtün-Torul yolu (4-35. km): Günyüzü 2, Günyüzü 1, Elceğiz, Taşlıca, Özkürtün ve Kirazlık tünellerindeki bakım-onarım çalışması dolayısıyla ulaşım saat 17.00'ye kadar tek şeritten kontrollü izin veriliyor.
Alanya-Gazipaşa-5. bölge hududu yolu (3-5. km): Kavşak yapım çalışması nedeniyle ulaşım, bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü ve kontrollü sağlanıyor.
Batman-Beşiri-Kurtalan-Siirt yolu (17-23. km): Çalışmalar nedeniyle Batman-Siirt istikametindeki sol şerit trafiğe kapatıldı; ulaşım sağ şeritten çift yönlü devam ediyor.
Sürücülere uyarı: Çalışma bölgelerinde hızınızı azaltın, işaretlere uyun ve trafik görevlilerinin yönlendirmelerine riayet edin.