TCDD ile Suudi Arabistan Demir Yolları arasında işbirliği mutabakatı
Bakanlık duyurdu
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) ile Suudi Arabistan Demir Yolları (SAR) arasında bir işbirliği mutabakatının imzalandığını açıkladı.
Bakanlığın NSosyal hesabından yapılan açıklamada, Suudi Arabistan'daki temaslar kapsamında TCDD Genel Müdürü Veysi Kurt başkanlığındaki heyet ile SAR Genel Müdürü Bashar Bin Khalid Al-Malik başkanlığındaki heyetin bir araya geldiği belirtildi.
Mutabakatın kapsamı
Toplantıda; demir yolu bakım ve onarımı, altyapının geliştirilmesi, trafik yönetimi ve kapasite tahsisi, eğitim ve danışmanlık alanlarında uzun vadeli işbirliği imkanları ele alındı.
Görüşmelerin sonunda 'TCDD ve SAR Arasında Demir Yolu Sektöründe İşbirliğinin Geliştirilmesine İlişkin Mutabakat Zaptı' imzalandı. Bakanlık açıklamasında, bu işbirliği ile TCDD'nin uluslararası demir yolu ağındaki güçlü ortaklıklarını artırmayı ve Türkiye'nin küresel taşımacılık koridorlarındaki lider konumunu pekiştirmeyi hedeflediği vurgulandı.