VİOP'ta BIST 30 Ağustos Kontratı Güne Yatay Başladı
orsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) BIST 30 endeksine dayalı ağustos vadeli kontrat güne yatay seyirle 12.340,00 puandan başladı.
Dün satış ağırlıklı bir seyir izleyen ağustos vadeli endeks kontratı, normal seansı yüzde 0,9 azalışla 12.340,00 puandan tamamlamıştı. Endeks kontratı akşam seansında ise yatay seyretti.
Açılış seansında kontrat, önceki normal seans kapanışına paralel olarak 12.340,00 seviyesinden işlem gördü.
Piyasa ve Beklentiler
Küresel piyasalar, ABD'de ılımlı gelen enflasyon verileri sonrasında ABD Merkez Bankası (Fed)'nın eylülde faiz indirimine gidebileceği ihtimallerinin güçlenmesiyle pozitif seyrediyor.
Analistler, bugün yurt içinde konut satışlarını, yurt dışında ise ABD'de mortgage başvurularını takip edeceklerini belirtiyor.
Teknik Seviyeler
Teknik açıdan endeks kontratında 12.400 ve 12.500 puan direnç, 12.300 ve 12.200 seviyeleri ise destek konumunda bulunuyor.