Ankara'da 12 Ağustos Uluslararası Gençlik Günü Buluşması
27 farklı milletten gençler, ABB ve Başkent Gençlik Meclisi ev sahipliğinde bir araya geldi
Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre etkinlik, Ankara Kent Konseyinde ABB Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı ile Başkent Gençlik Meclisi iş birliğinde düzenlendi.
Programa Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, büyükelçiler, Birleşmiş Milletler temsilcileri ve gençler katıldı. Buluşma, 27 farklı milletten gençlerin katılımıyla gerçekleşti.
Yavaş konuşmasında ilkokuldan itibaren cep telefonu, tablet ve bilgisayarlarla dünyayı keşfederek eğitim alan bir neslin oluştuğunu; dolayısıyla yeni neslin yetişkinlerden çok daha iyi dünyayı tanıdığını belirtti. Bu nedenle dünyadaki gelişmeleri gören bu gençlere akıl vermek yerine, onların aklına ihtiyaç olduğuna işaret etti ve özellikle Ankara Kent Konseyi Gençlik Meclisi'nin önemli bir görev üstlendiğini vurguladı.
"Ankara'da okuyan öğrenciler için her türlü imkan mevcut. Dezavantajlı olup okumak isteyenler için misafirhanelerimiz, ücretsiz yemeklerimiz, genç akademilerimiz var. Ulaşım konusunda da birçok desteğimiz bulunuyor. Ankara, kaliteli okullarıyla öğrencilerin hiçbir şeyden mahrum olmadan eğitim alabildiği bir şehir. Eğitimleri sırasında güzel anılar biriktirmeleri için çalışıyoruz."
Yavaş, yarının emanet edileceği gençlerin hiçbir mahrumiyet yaşamadan kendilerini geliştirebilmeleri için fırsatlar sunmanın bir idarecinin en önemli görevlerinden olduğunun altını çizdi. Ayrıca belediyenin tüm Türkiye'de yürüttüğü "Üniversite Ankara'da Okunur" mottolu çalışmalarına dikkat çekti.
Ankara'da düzenlenen 12 Ağustos Uluslararası Gençlik Günü Buluşması, 27 farklı milletten gençlerin katılımıyla gerçekleşti. Programda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş gençlerle bir araya geldi.