Ankara'da 'Gazze Kararlılık Yürüyüşü' başladı
ANFİDAP öncülüğünde binlerce kişi Melike Hatun Camisi'nden yürüyüşe geçti
İsrail'in Gazze'de 8 Ekim 2023'ten bu yana devam eden soykırımı ve Filistin'de yaşanan insanlık dramına dikkati çekmek amacıyla düzenlenen 'Gazze Kararlılık Yürüyüşü' Ankara'da başladı.
Yürüyüşe, Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP) mensubu sivil toplum kuruluşu üyeleri ile yaşlılar, gençler ve çocukların da aralarında olduğu binlerce kişi katıldı. Katılımcılar, Melike Hatun Camisi önünde toplandı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bazı milletvekilleri ile Ankara Valisi Vasip Şahin de yürüyüşe katılarak vatandaşlara destek verdi.
Ellerinde Filistin bayraklarıyla İsrail aleyhine sloganlar atan kalabalık, üzerinde 'Bir adım ötede insanlık ölüyor, kahrolsun İsrail' ve 'Müslümanlar birleşin' yazılı pankartlar taşıdı.
Polis ekiplerinin yoğun güvenlik önlemleri altında buradan hareket eden grup, Atatürk Bulvarı üzerinden 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı'na yürüyecek.
Ankara Filistin Dayanışma Platformuna (ANFİDAP) mensup sivil toplum kuruluşları, Filistin'de yaşanan insanlık dramına dikkati çekmek ve Gazzelilere destek olmak amacıyla Melike Hatun Camisi'nde toplanarak "Gazze Kararlılık Yürüyüşü" düzenledi. Atatürk Bulvarı'ndan, 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı'na hareket eden grup havadan görüntülendi.