Eyüp Dereli Anısına 15 Bin Fidan Dikildi
Eskişehir'in Tepebaşı ilçesi Eğriöz Mahallesi'nde düzenlenen törende, Afyonkarahisar'a sıçrayan orman yangınında şehit olan dozer operatörü Eyüp Dereli anısına 15 bin karaçam fidanı toprakla buluşturuldu. Etkinliğe şehidin yakınları, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Törene katılanlar
Törene Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Veli Altıntaş, Tepebaşı Kaymakamı Sadettin Yücel ile protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar iştirak etti. Organizasyonda protokol üyeleri, vatandaşlar ve öğrenciler birlikte fidan dikimi gerçekleştirdi. Şehit Dereli'nin ikiz kardeşi Faik Dereli ve çocuğu Batuhan Dereli de törende hazır bulundu.
Yetkililerin konuşmaları
Veli Altıntaş törende şunları söyledi: "Yaşamımızın kaynağı, suyun, havanın, toprağın sigortasıdır. Bizler, bu topraklarda görev yapan ormancılar olarak her diktiğimiz fidanın bir nefes, bir umut, bir gelecek olduğunun bilincindeyiz. Bugün burada toprakla buluşturacağımız her fidan, hem doğamıza can verecek hem de görevini yaparken şehit olan mesai arkadaşımız Eyüp Dereli’nin aziz hatırasını yaşatacaktır"
Tepebaşı Kaymakamı Sadettin Yücel ise, "Umulur ki bugün burada, adına ormanlık oluşturmak üzere planlarını birazdan toprağına ve can suyuna kavuşturacağımız alanda da belki o canlar, burada toprağıyla buluşturacağımız canlar dolayısıyla aramızda olacak. Ya buraya gelecek, belki de burayla ilgilenecek, bilmiyoruz. Ama en azından biz bunun böyle olabileceğini düşünerek, tahmin ederek, dileyerek bu güzel etkinliğin anlam ötesi bir gereklilik olduğunu da galiba kabul etmemiz gerekecek" ifadelerini kullandı.
Şehit yakınlarının duyguları
Batuhan Dereli yapılan hatıra ormanı hakkında duygularını şöyle paylaştı: "Şu anda mutlu hissediyorum kendimi çünkü bu hem vatanımız için, vatanımızda daha fazla oksijen kaynağı olacak hem de bu, yani hem Eskişehir hem de tüm dünya ülkeleri için hepimize armağan olacak. Babam olsaydı eğer şu anda burada, kendini mutlu hissederdi. Ben de şu anda babam gibi kendimi mutlu hissediyorum. Benim hayalim, ileride babam gibi iyi bir dozer operatörü olmak. Babam önceden de bazen, tatil olduğunda, canım evde sıkıldığında kendi isteğimle onun yanına giderdim. Bazen çalışırdık, bazen eğlenceli aktiviteler yapardık, dışarıda gezerdik. En sevdiğimiz aktivite dışarı çıkıp bisiklet sürmekti. Babamın canı sıkıldığı zaman her zaman Orman Genel Müdürlüğü’ne giderdik, orada bizi eğlendirirdi. Babam voleybolu çok severdi, çok fazla oynardı. Hatta ormanın turnuvalarına katılmıştı. Çok mutlu oldum ve duygulandım. İlk fidanları da burada ailemle beraber dikmiş olduk"
Faik Dereli duygularını şu sözlerle ifade etti: "Bu hatıra ormanının yapılmasında emeği geçen herkese, gerek Orman Müdürlüğü’ne gerekse burada katkı sunan tüm arkadaşlara Allah razı olsun. Gerçekten çok güzel ve anlamlı bir yer olmuş. Herkesten Allah razı olsun. Bu süreç bizim için oldukça acılı bir süreçti. Tabiri caizse \"ateş düştüğü yeri yakar\" derler ya, biz tam olarak bunu yaşıyoruz. Kolay bir dönem geçirmedik ve muhtemelen bundan sonra da kolay olmayacak. Sonuçta o benim ikiz kardeşimdi Bir kardeşten de öte, canımdan bir parçaydı. Bu nedenle yaşadığımız süreç çok farklı ilerliyor. Sürekli bir boşluk içindeyiz, kendimizi hep eksik ve yarım hissediyoruz. Muhtemelen bundan sonra da hep öyle hissedeceğiz. Çünkü artık hayatımızda hiçbir şey eskisi gibi olamayacak. Ben de onun adına buradayım, onun adına söylüyorum. Allah herkesten razı olsun"
Protokol konuşmalarının ardından vatandaşlar ve şehit yakınlarıyla birlikte fidan dikimi gerçekleştirildi; alana verilen bu anı, şehit Eyüp Dereli'nin hatırasını yaşatmayı amaçlıyor.
ESKİŞEHİR'DE ŞEHİT OLAN EYÜP DERELİ ADINA YAPILAN HATIRA ORMANI HAKKINDA ŞEHİDİN KARDEŞİ FAİK DERELİ VE ÇOCUĞU BATUHAN DERELİ KONUŞTU.