
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'dan Açıklamalar
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, yalanın sıradanlaştığı ve hakikatin öneminin azaldığı bir medya ekosisteminde, Türkiye İletişim Modeli ile kötü gidişe bir dur dediklerini ifade etti. Altun, BusinessEkonomi dergisinin sorularını yanıtlarken, Türkiye'nin iletişim stratejisini ve dijital tehditlerle mücadelesini detaylandırdı.
Dijitalleşme ve Medya Ekosistemi
Altun, dijitalleşmenin Türkiye'deki medya ekosistemini derinden etkilediğini belirtti. İnternetin yaygınlaşması ve sosyal medyanın popülaritesi, geleneksel medya üretim biçimlerini yerle bir ederek yeni içerik üretim yöntemlerini gündeme getirdi.
Aynı zamanda, medya ekosisteminin hızlı büyümesinin fırsatlarla birlikte zorluklar da barındırdığına dikkat çeken Altun, içerik üreticilerinin daha geniş kitlelere ulaşabilmesi ve yenilikçi projelerin desteklenmesinin önemli olduğunu vurguladı. Ancak, bilgi kirliliği ve güvenilirlik sorunları gibi zorlukları da hesaba katmak gerektiğini ekledi.
Stratejik İletişim ve Yeni Medya Dönüşümü
Altun, Türkiye İletişim Modeli ile ülkemizin iletişim stratejilerini kurumsallaştırmayı hedeflediklerini, son 23 yılda bu alanda önemli başarılar elde ettiklerini kaydetti. “Dezenformasyon, bilgi kirliliği ve güvenlik sorunlarının bireyler ve kurumlar için ciddi riskler taşıdığının bilincindeyiz ve tedbirlerimizi alıyoruz.” dedi.
İletişim Yüzyılı Vizyonu
Türkiye Yüzyılı vizyonunun önemli bileşenlerinden birinin iletişim yüzyılı hedefi olduğunu belirten Altun, doğru bilgiye erişimin sağlanmasının amaçlandığını ve bu bağlamda çeşitli stratejiler geliştirdiklerini dile getirdi. Ayrıca, kamu diplomasisi ve kriz yönetimi konularında da dijitalleşmenin fırsatlarından faydalandıklarını vurguladı.
Yerli ve Millî Teknolojilere Vurgu
Fahrettin Altun, Türkiye İletişim Modeli'nin sadece Türkiye'nin değil, tüm insanlığın faydalarını gözeterek hazırlandığını ifade etti. Bu modelin, dijitalleşmenin tehditlerini b bertaraf etmeye yönelik stratejiler barındırdığını söyledi.
Altun, “Dijital okuryazarlığı ulusal ve küresel ölçekte geliştirmek adına eğitim programlarımızla stratejimizi güçlendiriyoruz.” diyerek, ulusal medya şirketlerinin rekabet gücünü artırmak için çeşitli uluslararası programlar düzenlediklerini aktardı.
Sonuç
Altun, Türkiye'nin küresel iletişim stratejisinin şekillendirilmesinde önemli rol oynayan uzmanların iletişim stratejisinin hayata geçmesine katkı sunduğunu ifade ederek, dijital çağda medya alanında doğru ve etkili iletişimin sağlanması adına kararlılıklarının sürdüğünü belirtti.