
Hindistan'da 'Sahte Doktor' Gözaltında
Hindistan'ın Madya Pradeş eyaletinde bulunan Damoh bölgesinde, sahte doktor olarak bilinen bir kişi, ocak ve şubat aylarında yaptığı kalp ameliyatı sonucu 15 hastasından 7'sinin hayatını kaybetmesi üzerine gözaltına alındı.
Olayın Ayrıntıları
Yerel yetkililerin açıklamalarına göre, ocak-şubat döneminde söz konusu hastaların hayatını kaybetmesinin ardından başlatılan soruşturma neticesinde, sahte doktorun gerekli belgeleri teslim etmemesi nedeniyle şüpheli duruma düştüğü ifade edildi. Bu kişinin gerçek adı ise Narendra Vikramaditya Yadav olarak belirlendi.
Sahtecilik Suçlaması
Polis, Yadav’ın tıp diploması ve diğer belgelerde sahtecilik yapmakla suçlandığını ve bu belgeleri başkalarına zarar vermek amacıyla kullandığını açıkladı. Bu durum, Yadav’ın geri döndüğünde nasıl bir sağlık pratiği yürüttüğü hakkında ciddi endişelere yol açtı.
Ek Bilgiler
Öte yandan, Chhattisgarh eyaletinde eski meclis üyesi Rajendra Prasad Shukla'nın oğlu Pradeep Shukla, babasının da 2006 yılında Yadav tarafından ameliyat edildiğini ve sonrasında hayatını kaybettiğini iddia etti.