İsrail İç İstihbaratı Şin-Bet'in 7 Ekim Uyarısı 'sistem güncellemesi' Nedeniyle 4 Saat Geç Ulaştı
Haaretz: Uyarı 03.03'te gönderildi, 07.03'te polise ulaştı; polis karakollara 08.00'de bildirdi
Haaretz gazetesinin polis soruşturmasından aktardığı bilgilere göre, İsrail İç İstihbarat Teşkilatı Şin-Bet, 7 Ekim 2023 tarihinde gerçekleşen Aksa Tufanı öncesinde polise saatler önce uyarı gönderdi.
Haberde, Şin-Bet'in Gazze Şeridi'nde Kassam Tugayı üyelerinin İsrailli şirketlere ait sim kartları aktive ettiğini tespit ettiği ve bu nedenle güvenlik birimlerini bilgilendirdiği belirtildi.
Şin-Bet'in uyarı mesajını 07 Ekim saat 03.03'te polise gönderdiği ifade edilirken, mesajın 'sistem güncellemesi' gerekçesiyle yaklaşık 4 saat sonra, yani 07.03'te polise ulaştığı kaydedildi.
Polisin ise bu uyarıyı bölgedeki karakollara 08.00'de ilettiği ve haberde Aksa Tufanı'nın bu saatlerden önce başladığının vurgulandığı aktarıldı.
Haberde ayrıca, 7 Ekim olaylarıyla ilgili Şin-Bet ile polis arasında karşılıklı suçlamalara dayanan bir gerginlik olduğu belirtildi.