DOLAR
42,59 -0,05%
EURO
49,58 0,02%
ALTIN
5.756,24 -0,29%
BITCOIN
3.962.493,45 -2,6%

Kayseri'de 'Yan Bakma' Cinayeti: Tutuklama Talebiyle Dava Sürüyor

12 Ekim 2024'te Kayseri'de meydana gelen 'yan bakma' iddialı saldırıda 1 ölü, 1 yaralı; savcı 6 sanık hakkında kasten öldürme ve yaralama suçundan cezalandırma ve tutuklama talep etti.

Yayın Tarihi: 09.12.2025 17:34
Güncelleme Tarihi: 09.12.2025 17:34

Kayseri'de 'Yan Bakma' Cinayeti: Tutuklama Talebiyle Dava Sürüyor

Kayseri'de 'Yan Bakma' Cinayeti: Tutuklama Talebiyle Dava Sürüyor

Kayseri'de 12 Ekim 2024 tarihinde Osman Kavuncu Bulvarı üzerindeki bir restoranın önünde meydana gelen olayda, H.K. hayatını kaybetti, K.D. ise yaralandı. Olayın "yan bakma" nedeniyle çıktığı iddia ediliyor.

Duruşma ve Tutuklu Sanık

Kayseri 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, biri tutuklu olmak üzere toplam 6 sanığın yargılanmasına devam edildi. Tutuklu sanık A.E.Ü., duruşmada bir kez daha H.K.'nin ailesinden af dileyerek, öldürme kastının bulunmadığını belirtti.

Savcılık Talebi ve Mahkeme Kararı

Savcılık, sanıkların "kasten öldürme" ve "kasten yaralama" suçlarından cezalandırılmalarını; tutuksuz sanıklar S.E.Ç., A.T., S.E., Ö.F.K. ve N.B.Y.'nin de kararın ardından tutuklanmalarını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık avukatlarının esasa ilişkin savunma hazırlamak için süre taleplerini kabul ederek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. Heyet, tutuklu sanık A.E.Ü.'nün tutukluluğunun devamına karar verdi.

KAYSERİ’DE YAN BAKMA SEBEBİ İLE ÇIKTIĞI İDDİA EDİLEN VE 1 KİŞİNİN HAYATINI KAYBETTİĞİ 1 KİŞİNİN DE...

KAYSERİ’DE YAN BAKMA SEBEBİ İLE ÇIKTIĞI İDDİA EDİLEN VE 1 KİŞİNİN HAYATINI KAYBETTİĞİ 1 KİŞİNİN DE YARALANDIĞI OLAYLA İLGİLİ BİRİ TUTUKLU 6 SANIĞIN YARGILANMASINA DEVAM EDİLDİ.