Koçarlı'da 6. Robofest için hazırlıklar tamamlanıyor
Koçarlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenecek olan Koçarlı Robofest Kodlama Yarışmaları ve Festivali için düzenleme kurulu hazırlık toplantısı, Koçarlı Kaymakamı Ramazan Taşkın başkanlığında gerçekleştirildi.
Etkinlik, Koçarlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde ve Mustafa Keziban Küçükoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri Alanı yürütücülüğünde düzenlenecek. Organizasyonun amacı, teknolojiye ilgi duyan öğrencileri bir araya getirmek ve yenilikçi projelerin sergilenmesine zemin hazırlamak olarak açıklandı.
Program ve etkinlik akışı
Toplantıda festival süreci ve program akışı üzerinde detaylı değerlendirmeler yapıldı. İl geneli düzenlenecek ve üç gün sürecek festival kapsamında planlanan etkinlikler şöyle:
İlk gün: Paydaş kurum ve kuruluşların katılımıyla teknoloji temalı stant etkinlikleri ve En İnovatif Proje Yarışması düzenlenecek.
İkinci gün: Katılımcı öğrencilere yönelik olarak Aydın Jandarma İHA Filo Komutanlığı, Helikopter Filo Komutanlığı, Sahil Güvenlik Ege İHA Filo Komutanlığı, TABİT Akıllı Köy ve Adnan Menderes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yapay Zeka Uygulama Sınıfı gezileri planlandı.
Üçüncü gün: Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise kategorilerinde kodlama yarışmaları ile festival tamamlanacak.
Toplantıya katılanlar, organizasyonun öğrenciler için önemli bir fırsat olacağı konusunda görüş birliğine vardı. Koçarlı Robofest, geleceğin teknolojisine yön verecek ve "teknolojiyi tüketen değil, üreten nesiller" yetiştirme hedefiyle sürdürülüyor.
KOÇARLI’DA 6. ROBOFEST HAZIRLIKLARI BAŞLADI