Samsun'da çöpe atıldığı iddia edilen bebek 30 gündür bulunamadı
Olayın ayrıntıları
İlkadım ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi'nde meydana gelen olayda, üç çocuk annesi ve daha önce evlenip boşanan H.C. (41)'nin hamileliğini gizleyerek evde tek başına doğum yaptığı ileri sürüldü. Doğum sonrası rahatsızlanan kadın, 14 Ekim günü Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne başvurdu.
Hastanedeki kontrollerde kadının doğum yaptığı tespit edilirken, bebeğin ortada olmaması üzerine durum polise bildirildi.
Soruşturma ve tutuklama
Cinayet Büro Amirliği ekipleri, kadının beyanları doğrultusunda çöp konteynerleri ve çöp istasyonunda geniş çaplı arama yaptı; ancak bebeğe ulaşılamadı. Hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edilen H.C., polis tarafından gözaltına alındı.
İlk ifadesinde bebeğini evde doğurduğunu ve öldüğünü fark edince poşete koyup çöpe attığını söyleyen kadın, savcılıktaki ifadesinde ise bebeğin canlı doğduğunu belirtti. 20 Ekim'de nöbetçi mahkemeye çıkarılan H.C., tutuklanarak Samsun T Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.
Olayın ortaya çıkmasından bu yana geçen 30 gün ve yürütülen tüm aramalara rağmen, çöpe atıldığı iddia edilen bebek bulunamadı.
BEBEĞİNİ ÇÖPE ATAN ANNE H.C.(41) TUTUKLANIRKEN, BEBEK İSE OLAYIN ORTAYA ÇIKMASINDA 30 GÜN GEÇMESİNE RAĞMEN HALA BULUNAMADI.