Türk Kızılay Adıyaman'da "İyilikle Pişen Hayatlar" Aşçılık Atölyesi Düzenledi
Genel Başkan Yılmaz, şeflerle depremzede kadınlara destek verdi
Türk Kızılay öncülüğünde yürütülen "İyilikle Pişen Hayatlar" Projesi kapsamında Adıyaman'da depremzede kadınların katılımıyla bir aşçılık atölyesi düzenlendi. Etkinlik, İmamağa Mahallesi'ndeki Türk Kızılay Aşevi'nde gerçekleştirildi.
Atölyeye Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, ünlü şefler Bedrettin Aydoğdu ve Metin Yavuz ile 20 depremzede kadın katıldı. Yılmaz, etkinlikte yaptığı konuşmada atölyenin üçüncüsünü organize ettiklerini ve ünlü şeflerin projeye verdikleri desteğin çok kıymetli olduğunu vurguladı.
Yılmaz, kentin Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerden etkilendiğini anımsatarak, "Biz, iyilikle pişen hayatları, deprem ve afet gibi zorlu süreçlerden geçmiş güçlü kadınlarımızın yeniden ayağa kalkıp hem kendi hayatlarını hem de ailelerini yeniden inşa etmelerinin bir vesilesi olarak görüyoruz." ifadelerini kullandı.
Türk Kızılay olarak daha önce esnaf ve çiftçilere destek sağlandığını belirten Yılmaz, "Bu kapsamda daha önce yürüttüğümüz esnaf ve çiftçi destek projeleriyle 8 bin 739 ailenin yeniden işlerine dönmelerine katkı sağladık" dedi. Yılmaz, "Deprem bölgesindeki ihtiyaçlar sona erdikten sonra da Türkiye'nin dört bir yanında kadınlarımıza benzer imkanlar sunmanın çok önemli olduğuna inanıyoruz." şeklinde konuştu.
Yılmaz, ünlü şeflerin Kızılay'a verdiği desteğe dikkat çekerek, "Kızılay olarak her zaman onların yanında yer alıyoruz ama burada en önemli unsur, hayatını mutfağa adamış şeflerimizin ve ustalarımızın bizlere verdikleri büyük destek. Kendilerine ulaştığımızda hem bu projeyi anlatmak hem de sonrasında kadınlarımızın istihdamına katkı sağlamak için gönülden yanımızda oluyorlar." dedi.
Atölyeye katılan Büşra Koparal Taşkale, yemek yapmanın kendisine mutluluk verdiğini söyledi. Vildan Salan ise ünlü şeflerden yemek yapmanın püf noktalarını öğrendiğini ve çok keyif aldığını anlattı.
Atölye yarın sona erecek; katılımcılara sertifika verilecek ve istihdam olanaklarına kavuşmaları için Türk Kızılay tarafından rehberlik desteği sunulacak.
Türk Kızılay öncülüğünde başlatılan "İyilikle Pişen Hayatlar" Projesi kapsamında Adıyaman'daki depremzede kadınların katılımıyla aşçılık atölyesi düzenlendi.