DOLAR
42,55 0%
EURO
49,54 0%
ALTIN
5.747,51 0%
BITCOIN
3.830.438,97 0%

Yunusemre Katı Atık Transfer İstasyonu ile Aylık 45 Bin Km Tasarruf

Yunusemre Katı Atık Transfer İstasyonu hizmete girdi; aylık 45 bin km yol, yakıt ve karbon salınımı tasarrufu hedefleniyor.

Yayın Tarihi: 07.11.2025 12:34
Güncelleme Tarihi: 07.11.2025 12:34

Yunusemre Katı Atık Transfer İstasyonu ile Aylık 45 Bin Km Tasarruf

Yunusemre Katı Atık Transfer İstasyonu hizmete girdi

Manisa’nın Yunusemre ilçesinde, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı hibesi ve İller Bankası A.Ş. kredisi ile finanse edilerek hayata geçirilen Katı Atık Transfer İstasyonu düzenlenen törenle açıldı. Yeni tesis sayesinde çöp toplama araçlarının Uzunburun Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi’ne doğrudan gitmesine gerek kalmayacak ve uygulama ile ayda 45 bin kilometre yol tasarrufu hedefleniyor.

Tesisin konumu ve işleyişi

Yunusemre Katı Atık Transfer İstasyonu, Barbaros Mahallesi’nde 9 dönümlük alana inşa edildi. Tesis, Yunusemre ve Şehzadeler merkez ilçelerinin atıklarının toplanıp transfer edileceği bir merkez olarak hizmet verecek. Merkez ilçe belediyelerine ait çöp toplama araçlarının düzenli olarak getireceği günlük 400 ton atık, Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne ait tırlara aktarılacak ve Uzunburun Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi’ne taşınarak bertaraf edilecek.

Yeni sistem sayesinde çöp toplama araçlarının Uzunburun’a kadar gitmesine gerek kalmayacak; bu da önemli ölçüde yakıt tasarrufu, araç bakım maliyetlerinde düşüş, trafikte azalma ve karbon salınımında azalma sağlayacak. Atıklar daha kısa sürede taşınacağından çöp konteynerleri daha sık boşaltılacak ve vatandaşlara daha hızlı hizmet sunulacak.

Açılış töreni ve yetkililerin mesajları

Törene Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Emine Özge Arslan, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Burak Deste ve Genel Sekreter Yardımcıları Ata Temiz, Ali Kılıç, Ulaş Aydın, Pınar Mine Hacıalibeyoğlu, daire başkanları, siyasi parti temsilcileri ve tesis yetkilileri katıldı.

Besim Dutlulu: Yunusemre Katı Atık Transfer İstasyonu hem Şehzadeler hem de Yunusemre ilçemize hizmet verecek. Tesisimize 400 tonun üzerinde çöp transfer edilecek. Artık ilçe belediyelerimiz Uzunburun’a kadar gitmeyecek. Böylece ayda 45 bin kilometre daha az yol yapılacak. Hem çöp toplama hizmeti daha verimli olacak hem de daha ekonomik olacak ve karbon salınımı da daha az olacak. Bu hizmeti daha hızlı yapacağımız için vatandaşlarımızın bu yöndeki şikayetleri de azalacak. Şehzadeler, Yunusemre ve Manisa Büyükşehir Belediyesi her konuda ortak çalışmaya devam edecek. Tek bir hedefimiz var, vatandaşlarımızın daha iyi hizmet alması. Hayırlı uğurlu olsun.

Gülşah Durbay: Geldiğimiz günden bu yana en çok emek verdiğimiz hizmetlerimiz arasında çöp ve temizlik konusu da vardı. Sadece bir aracımız için 20 kilometre yol kısalacak. Toplamda 45 bin kilometre gibi bir mesafede yol kısalacak. Bu da daha verimli hizmet vereceğimiz anlamına geliyor. Daha temiz bir Manisa için el ele verdik. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız nezdinde emek veren herkese teşekkür ediyorum.

Tesis, Katı Atık Programı (KAP) kapsamında Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı hibesi ve İller Bankası A.Ş. kredisi ile finanse edildi.

MANİSA'NIN YUNUSEMRE İLÇESİNDE ÇEVRE ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANLIĞI HİBESİ VE İLLER...

MANİSA'NIN YUNUSEMRE İLÇESİNDE ÇEVRE ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANLIĞI HİBESİ VE İLLER BANKASI KREDİSİ İLE FİNANSE EDİLEREK HAYATA GEÇİRİLEN KATI ATIK TRANSFER İSTASYONU SAYESİNDE, ÇÖP TOPLAMA ARAÇLARININ UZUNBURUN KATI ATIK BERTARAF VE DÜZENLİ DEPOLAMA TESİSİ’NE GİTMESİNE GEREK KALMAYACAĞI VE UYGULAMA İLE AYDA 45 BİN KİLOMETRE YOL TASARRUFUNUN SAĞLANMASININ HEDEFLENDİĞİ AÇIKLANDI.

MANİSA'NIN YUNUSEMRE İLÇESİNDE ÇEVRE ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANLIĞI HİBESİ VE İLLER...