Anasayfa
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • TEKNOLOJİ
  • DÜNYA
  • SPOR
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • EĞİTİM YAŞAM MEDYA BİLİM MAGAZİN ÖZEL HABER
  • Ara
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Japon uzmandan 'Marmara Depremi' uyarısı: '4 yerinde tehlikeli nokta var!
GÜNDEM
17 Mart 2023 - 00:30

Japon uzmandan 'Marmara Depremi' uyarısı: '4 yerinde tehlikeli nokta var!

Sismik uzmanı Yoshinori Moriwaki, Marmara bölgesinde bazıları 7,5 büyüklüğünde bir depremi tetikleyebilecek "dört tehlikeli bölge" olduğunu söyledi.

GÜNDEM
17 Mart 2023 - 00:30
1 dk okunma süresi
TAKİP ETTAKİP ET
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Japon uzmandan 'Marmara Depremi' uyarısı: '4 yerinde tehlikeli nokta var!


Deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Özellikle Akdeniz bölgesinde depremlerden sonra tsunamiler görüyoruz, bu yüzden yerlerin deniz seviyesinin en az 3 metre yükseklikte olmaları gerekiyor." diye konuştu.

Moriwaki, deprem bölgesinde araştırma yaptığını ve Antep'ten sonra Maraş'a geldiğini söyledi. Moriwaki, "Kayalık ve iyi bir zemin bulmamız gerekiyor. Özellikle Akdeniz bölgesinde depremlerden sonra tsunamiler görülebildiği için sahalar deniz seviyesinden en az 3 metre yüksekte yapılmalıdır. Şimdiden hazırlık yapılmalı ve iyi plan oluşturulmalı." dedi.

"MARMARA BÖLGESİ'NDE 4 TEHLİKELİ NOKTA VAR"

Japon uzman açıkladı Marmara'nın 4 yerinde tehlikeli deprem noktası var



Türkiye genelinde depremlerin olabileceğini söyleyen Moriwaki, şöyle devam etti:

"Bazen beni görenler 'Ne zaman, nasıl oldu?' diye sordu, ben de "Hazır olmalıyız. Diyorum. ' 'gibi kelimeler kullandım ama insanlar bunun normal bir konferans olduğunu düşündü. O zaman depremler olabilir.' Henüz kırılmadı, hata çizgisi henüz temizlenmedi."

Doğu Anadolu fay hattının denizde Kıbrıs'ta olabileceğini ifade eden Moriwaki, “Kıbrıs'ın kuzeyindeki Bingöl'de dikkatli olmalısınız. Bingöl'den sonra ise sıra Kuzey Anadolu Muş, Bitlis ve Van fay hatlarına kadar dikkatli olun. Sonra Marmara bölgesi... Buna İstanbul da dahil. Marmara bölgesinde dört tane tehlikeli yer var. Bursa birincisi, fay hattını kırmadı. İkincisi, Marmara Boğazı'nın 20 km güneye gittiği noktadadır. Her ikisi de 7.5'i vurabilir. Üçüncüsü Silivri'nin yanında yer aldı. Daha sonra Çanakkale takımadaların güneyinde yer alır. Burada 6.8-7.5 olabilir. Tarih verilemez ama bence önce Doğu Anadolu fay hattı, sonra karşı taraf."

'YÜKLENİCİ MİMAR VEYA MÜHENDİS OLMALIDIR'

Yumuşak topraklı alanlara yapı yapılmaması gerektiğini vurgulayan Moriwaki, toprak etütlerinin iyi yapılması gerektiğini açıklıyor. Müteahhitlerin mutlaka mimar veya mühendis olması gerektiğini söyleyen Moriwaki, "Binayı ne kadar kötü yaparsak yapalım, zemini bozuksa bu bina mutlaka çökecektir. .Şehrin dağlık bölgesi iyi bir araziye sahiptir." diye konuştu.

EDİTÖR
Elvan ÇILDIR
Elvan ÇILDIR
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
İcralık borcu olanlara müjde! Yeni karar az önce açıklandı: Haciz ve icrada yeni dönem
İcralık borcu olanlara müjde! Yeni karar az önce açıklandı: Haciz...
Benzinin litresine 80 kuruş zam geldi: Tabelalar gece yarısı değişti!
Benzinin litresine 80 kuruş zam geldi: Tabelalar gece yarısı değişti!...
42 bin 500 yeni sağlık personeli alımı tercih dönemi başladı! Sağlık Bakanlığı, kura çekimi tarihi, 2'inci alım başvuruları ve branş-kadro dağılımı..
42 bin 500 yeni sağlık personeli alımı tercih dönemi başladı! Sağlık...
Emekli maaşı olan bu teklife hayır diyemeyecek! Nakit ihtiyacı için hemen bankaya koşun: 9500 TL trink hesaplara yatırılacak!
Emekli maaşı olan bu teklife hayır diyemeyecek! Nakit ihtiyacı için hemen bankaya koşun: 9500 TL trink hesaplara yatırılacak!

Ana Sayfa
GÜNDEM
EKONOMİ
TEKNOLOJİ
DÜNYA
SPOR
SAĞLIK
SİYASET
EĞİTİM
YAŞAM
MEDYA
BİLİM
MAGAZİN
ÖZEL HABER
Köşe Yazarları
Günün Haberleri
Gazete Arşivi
Nöbetci Eczaneler
  • BİLİM
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • MAGAZİN
  • MEDYA
  • ÖZEL HABER
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • YAŞAM
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Gazete Arşivi
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Web Sitesi Çerez Aydınlatma Metni
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Güncel Haber ve Haberler için haberport.com'u Takip Edin!