Akçakoca sahillerinde güvenlik gerekçesiyle 15 Ağustos'ta denize girilmesi yasaklandı
Akçakoca Kaymakamlığı geçici deniz yasağı ilan etti
Düzce'nin Akçakoca ilçesinde, olumsuz hava ve deniz şartları nedeniyle yetkililer güvenlik amacıyla denize girilmesini yasakladı. Karar, bölgedeki vatandaşların can güvenliğinin korunması gerekçesiyle alındı.
Kapsam ve süre
Yetkililer, uygulamanın 15 Ağustos 2026 günü saat 13:00 ile 00:00 arasında geçerli olacağını bildirdi. Yasak, ilçe sahil ve plajlarında denize girilmesini kapsıyor ve süre sonunda durum yeniden değerlendirilecek.
Uyarı ve uygulama
Akçakoca Kaymakamlığı açıklamasında, cankurtaran ekiplerinin bayraklarla, sahil güvenlik unsurlarının ise sözlü ve uygulamalı uyarılarla vatandaşları bilgilendireceği vurgulandı. Yetkililer, uyarılara titizlikle uyulmasını ve alınan karara gereken hassasiyetin gösterilmesini rica etti.
Vatandaşların güvenliği öncelikli olduğu için bölgedeki plaj görevlilerinin ve sahil güvenlik ekiplerinin işaret ve uyarılarını takip etmeleri önem taşıyor. Gerektiğinde yetkili kurumlar ek önlemler alabileceklerini belirtti.
DÜZCE'NİN AKÇAKOCA İLÇESİNDE OLUMSUZ HAVA VE DENİZ ŞARTLARI NEDENİYLE 15 AĞUSTOS 2026 GÜNÜ DENİZE GİRİLMEMESİ KARARI ALINDI.