Ana Sayfa

Alanya'daki orman yangını mahalle sakinleri ve ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındı

Giriş: Güncelleme: Okuma: ~1 dk Editör: Murat Öztürk
Paylaş
Alanya Gözüküçüklü’de sabaha karşı çıkan orman yangını, mahalle sakinleri ile Orman İşletme ve itfaiye ekiplerinin yaklaşık bir saatlik müdahalesiyle kontrol altına alındı.

yangına müdahale ve kontrol altına alınması:

Yangın, saat 04.00 sıralarında Alanya ilçesi Gözüküçüklü Mahallesi’nde ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle başladı. Alevleri fark eden mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine bölgeye Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, arazözler ve itfaiye sevk edildi. Mahalle sakinleri de söndürme çalışmalarına destek verdi.

Ekiplerin ve mahalle halkının müdahalesiyle yangın, yaklaşık 1 saat süren çalışma sonucunda kontrol altına alındı. Olayın ardından yangın sahasında kapsamlı soğutma çalışması gerçekleştirildi.

zarar ve soruşturma:

İlk belirlemelere göre yangında yaklaşık 7 dönüm ormanlık alan zarar gördü. Yangının çıkış nedeni hakkında yetkililer tarafından inceleme başlatıldı ve olayla ilgili çalışmalar sürüyor.

ANTALYA’NIN ALANYA İLÇESİNDE ORMANLIK ALANDA ÇIKAN YANGIN, EKİPLERİN VE MAHALLE SAKİNLERİNİN MÜDAHALESİYLE YAKLAŞIK 1 SAATLİK ÇALIŞMANIN ARDINDAN KONTROL ALTINA ALINDI. YANGIN’DA YAKLAŞIK 7 DÖNÜM ORMANLIK ALAN ZARAR GÖRDÜ.

Burcu Kaya — Asayiş & Yayın Editörü
Editör: Murat Öztürk