Ana Sayfa

Alanyurt’ta yarı olimpik havuz ve gastro kafe ile mahalleye yeni yaşam alanı

Giriş: Okuma: ~2 dk Editör: Selin Yıldız
Paylaş
İnegöl Belediyesi, Yunusemre Mahallesi'nde Spor Toto Teşkilatı ile 2026'da başlanan projede 12.5x25 m 5 kulvarlı yarı olimpik havuz, çocuk havuzu ve Gastro Kafe inşa ediyor.

Alanyurt yüzme havuzunda çalışmalar hızla ilerliyor

İnegöl Belediyesi, Alanyurt Yunusemre Mahallesi'nde Belediye Ek Hizmet Binası önündeki alanda yapımına başladığı yüzme havuzu projesinde çalışmaların sürdüğünü açıkladı. Proje, Spor Toto Teşkilatı iş birliğiyle hayata geçiriliyor ve bölgeye yeni bir sportif ve sosyal alan kazandırmayı hedefliyor.

Tesisin teknik özellikleri:

Projede 625 m2lik bodrum kat ile 966 m2lik zemin kat olmak üzere iki katlı bir düzenleme planlandı. Ana havuz, 12.5x25 metre ölçülerinde, 140-180 cm aralığında derinliğe sahip ve 5 kulvarlı yarı olimpik formda tasarlandı. Buna ek olarak 4x6 metre ölçülerinde ve 50 cm derinliğinde ayrı bir çocuk havuzu bulundurulacak.

Gastro Kafe ve ek sosyal donatılar:

Tesis bünyesinde Gastro Ekspres adıyla bir Gastro Kafe planlanıyor; böylece hem spor yapanların hem de çevre sakinlerinin kullanımına uygun bir sosyal alan sağlanacak. Projenin hemen yanında bulunan, daha önce Ek Hizmet Binası olarak kullanılan yapıda ise bir Nöbetçi Kitaphane kazandırma hedefi bulunuyor.

Başkan Taban yerinde inceleme yaptı:

2025 yılı Şubat ayında Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Ata Öztürk ile Belediye Başkanı Alper Taban arasında imzalanan protokolün ardından, 2026 yılında yapımına başlanan havuz projesini Başkan Taban beraberindeki heyetle yerinde inceledi. Taban, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Alanyurt Yunusemre Mahallemizde Ek hizmet Binamızın bulunduğu alanda öğrencilerimiz, gençlerimiz ve yetişkinlerimiz için çok güzel bir havuz hazırlıyoruz. Burada içerisinde; yetişkinler için kademeli yüzme havuzu ve diğer havuzumuzda olmayan çocuklarımız için ayrı bir yüzme havuzu olacak. Yine bir Gastro Kafe burada hizmet verecek. Hemen yan tarafta bulunan, daha önce Ek hizmet binamız olarak hizmet veren binada da güzel bir Nöbetçi Kitaphane kazandırmak istiyoruz. Süreç devam ediyor. En kısa sürede bunları hayata geçirmiş olacağız. Ben şehrimize ve tüm vatandaşlarımıza şimdiden hayırlı olmasını diliyorum."

Belediye yetkilileri projenin kent yaşamına katkı sağlaması ve spor imkanlarını genişletmesi açısından önem taşıdığını vurgularken, inşaat çalışmalarının planlanan takvime göre ilerlediğini belirtti.

İNEGÖL BELEDİYESİ’NİN ALANYURT YUNUSEMRE MAHALLESİNDE YAPIMINA BAŞLADIĞI YÜZME HAVUZUNDA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR.

Selin Yıldız — İç Anadolu Editörü
Editör: Selin Yıldız