Arnavutköy çevre yolundaki çalışma günlük yaşamı kilometrelerce araç kuyruğuna dönüştürdü
Arnavutköy-Sultangazi çevre yolunda çalışma:
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekiplerinin Arnavutköy-Sultangazi çevre yolunda yürüttüğü yol çalışması, bölgedeki trafik akışını olumsuz etkiledi. Çalışma nedeniyle yol kapasitesi düşerken, araçlar uzun kuyruklar oluşturarak kilometrelerce süren beklemelere neden oldu. Olayın yaşandığı güzergâhı kullanan sürücüler ve yolcular, işlerine, randevularına ve hastanelere zamanında ulaşmakta güçlük çekti.
Kilometrelerce araç kuyruğu drone kamerasıyla havadan görüntülendi. Görüntülerde yol boyunca araçların birbirine yaklaştığı, trafiğin yavaşladığı ve yoğunluğun belirgin olduğu görüldü.
Vatandaşların tepkisi:
Yapılan çalışmanın daha önce de tekrarlandığını belirten mahalle sakinleri duruma tepki gösterdi. Seyfettin Geyik, süreci eleştirerek, "Bir ara burayı kaldırdılar, aylarca sürdü. Ne döşediler bilmiyorum, sonra kapattılar. İleri tarafta beton döktüler, şimdi o betonu kaldırdılar, asfalt döküyorlar. Yani yapıyorlar, bozuyorlar; yapboz. Gidecektim, trafikten dolayı vazgeçtim, gitmedim" dedi.
On yıldır bölgede yaşayan Mehmet Bulut ise çalışmanın günlük hayatı olumsuz etkilediğini vurguladı: "Her gün böyle. Bir haftadır sürüyor. Hastaneye yetişemiyoruz, işimize yetişemiyoruz. Ben burada 10 senedir oturuyorum. Ya bu tarafı yapıyorlar ya o tarafı yapıyorlar. İnsan gece müsaitken çalışma yapılabilir. Bir hastam, bir şeyim olsa ben burada kalıyorum."
Görüntüler ve talepler:
Vatandaşlar, yol çalışmalarının trafik yoğunluğunun daha düşük olduğu saatlerde yapılmasını talep ediyor. Bölgedeki uzun araç kuyrukları ve devam eden çalışmaların drone kayıtları, yoğunluğun boyutunu gözler önüne serdi. Yerel kullanıcılar, planlama ve çalışma zamanlamasında düzenleme yapılması gerektiğini belirterek benzer mağduriyetlerin önüne geçilmesini istiyor.
Yetkililerden veya İBB'den çalışmanın süresi ve alternatif ulaşım düzenlemelerine ilişkin resmi bir bilgilendirme henüz paylaşılmadı. Bölgedeki trafiğin normale dönmesi, çalışmaların ilerleyişine ve uygulanan düzenlemelere bağlı olarak değişecek.
Arnavutköy’de yol çalışması trafiği kilitledi: Kilometrelerce araç kuyruğu oluştu