Ana Sayfa

Bağcılar’da sporla geçen yaz okulları mahmutbey’de görkemli final yaptı

Giriş: Okuma: ~2 dk Editör: Oğuzhan Kılıç
Paylaş
Mahmutbey Stadyumu'nda düzenlenen törenle Bağcılar'daki 'Mahallenin Yıldızları-3' ve TÜGVA yaz okulları sona erdi; 2 bin 285 öğrenci spor eğitimini tamamladı.

Mahmutbey Stadyumu'nda kapanış töreni

Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen 'Mahallenin Yıldızları-3' ile TÜGVA Bağcılar İlçe Temsilciliği'nin yaz okulları, Mahmutbey Stadyumu'nda düzenlenen ortak kapanış programıyla tamamlandı. Etkinlikte spor karşılaşmaları, çocuk aktiviteleri ve ödül töreni yapıldı; turnuvalarda dereceye giren takımlara kupa ve madalya verildi.

katılımcılar ve programın ölçeği:

Bağcılar Belediyesi'nin bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiği 'Mahallenin Yıldızları Yaz Spor Okulları', 6 Temmuz'da başlayarak 9-14 yaş arasındaki 2 bin 285 öğrenciyi kapsadı. Eğitimler, ilçedeki okul ve spor tesislerinde kurulan 27 farklı noktada, 52 profesyonel eğitmen eşliğinde yürütüldü. TÜGVA Bağcılar'ın yaz okulu ise 29 Haziran'da başladı; 36 noktada ve 7 hafta boyunca ilkokul 2. sınıftan ortaokul 8. sınıfa kadar öğrencilere çeşitli branşlarda eğitim verildi.

eğitim içerikleri ve etkinlikler:

Her iki programda da futbol, basketbol ve voleybol branşlarında temel teknik ve takım çalışmaları ön plandaydı. Eğitimler antrenmanlar, oyunlar ve turnuva uygulamalarıyla sürdü. TÜGVA programlarında ayrıca strateji oyunları, geleneksel sporlar ve Kur'an-ı Kerim ve değerler eğitimi gibi içerikler yer aldı. Kapanış günü çocuklar için yüz boyama, balon gösterileri, maskotlar ve şişme oyun alanları gibi eğlenceli etkinlikler düzenlendi.

ödül töreni ve yetkili açıklamaları:

Kapanış programına AK Parti İstanbul Milletvekili Yıldız Konal Süslü, Bağcılar Kaymakamı Abdullah Uçgun, Bağcılar Belediye Başkanı Yasin Yıldız, TÜGVA İstanbul il başkan yardımcısı Muhammet Said Güçlü, TÜGVA Bağcılar İlçe Başkanı Gökhan Özbek ve çok sayıda vatandaş katıldı. Turnuvalarda dereceye giren takımlara kupa ve madalya takdim edilerek başarılı öğrencilere ödülleri verildi.

Bağcılar Belediye Başkanı Yasin Yıldız, programın amaçlarından biri olarak çocukların yazı verimli geçirmesini ve sporla ilgilenmelerini gösterdiklerini belirtti. Başkan Yıldız, bu yıl da 52 eğitmen eşliğinde yürütülen programın ilçede 22 mahalleyi kapsayarak farklı noktalarda gerçekleştirildiğini vurguladı ve belediyenin sunduğu imkânların önemine dikkat çekti.

TÜGVA İstanbul İl Başkan Yardımcısı Muhammet Said Güçlü, Bağcılar'ın kurum için ayrı bir öneme sahip olduğunu söyleyerek, yaz okuluna katılan çocuklar ve ailelerine teşekkür etti. Güçlü, TÜGVA'nın İstanbul genelinde geniş kapsamlı yaz okulları düzenlediğini ve etkinliklerin coşkulu kapanışlarla sonlandığını ifade etti.

Bu yıl toplamda binlerce çocuğun katıldığı etkinlikler, yerel düzeyde spor altyapısının güçlendirilmesi ve gençlerin sosyal-sportif gelişimine katkı sağlanması hedefleri doğrultusunda planlandı. Programın kapanışı, hem katılımcı aileler hem de yerel yetkililer tarafından olumlu karşılandı ve benzer faaliyetlerin devam edeceği mesajı verildi.

MAHALLENİN YILDIZLARI-3'E BAĞCILAR BELEDİYESİ TARAFINDAN GÖRKEMLİ KAPANIŞ PROGRAMI YAPILDI

Oğuzhan Kılıç — Karadeniz & Doğa Editörü
Editör: Oğuzhan Kılıç