Ana Sayfa

Bağlarda zaman kaybetmeyin: Salihli üreticilerine salkım güvesi ilaçlama uyarısı

Giriş: Okuma: ~1 dk Editör: Deniz Yılmaz
Paylaş
Salihli Tarım ve Orman Müdürlüğü, bağ salkım güvesinin 3. nesil çıkışları sürerken üreticileri 8-10 Ağustos 2026'da ruhsatlı ilaçlama ve bekleme süresine uyma çağrısı yaptı.

Salihli'de bağ salkım güvesi için üreticilere uyarı

Salihli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, bağ üreticilerini bağ salkım güvesi tehdidine karşı bilgilendirdi. Yapılan açıklamada, güve popülasyonunun 3. nesil çıkışlarının devam ettiği ve zamanlı mücadele yapılmasının zararın önlenmesi açısından kritik olduğu belirtildi.

önerilen ilaçlama tarihleri ve uygulama uyarıları:

Müdürlük, üreticilerin 8-10 Ağustos 2026 tarihleri arasında ilaçlama yapmalarını önerdi. İlaçlamada ruhsatlı bitki koruma ürünleri kullanılmasının önemine dikkat çekildi.

etiket bilgisi ve bekleme süresi önemi:

Açıklamada, kullanılacak bitki koruma ürünlerinin etiketindeki hasat ile ilaçlama arasındaki bekleme süresine mutlaka uyulması gerektiği vurgulandı. Bu kurala riayet edilmesinin hem ürün kalitesinin korunması hem de gıda güvenliği açısından zorunlu olduğu hatırlatıldı.

Salihli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, üreticilerin belirtilen tarihlerde gerekli mücadeleyi zamanında yapmalarının, bağ salkım güvesinin neden olabileceği verim ve kalite kayıplarını önleme bakımından büyük önem taşıdığını ifade etti.

MANİSA’NIN SALİHLİ İLÇESİNDEKİ TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ, BAĞ ÜRETİCİLERİNİ BAĞ SALKIM GÜVESİNE KARŞI UYARDI. YAPILAN AÇIKLAMADA, BAĞ SALKIM GÜVESİ 3. NESİL ÇIKIŞLARININ DEVAM ETTİĞİ BELİRTİLEREK ÜRETİCİLERİN 8-10 AĞUSTOS 2026 TARİHLERİ ARASINDA İLAÇLAMA YAPMALARI GEREKTİĞİ BİLDİRİLDİ.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Deniz Yılmaz — Ekonomi Editörü
Editör: Deniz Yılmaz