Bahçede demir profilin içinde saklanan karayılan itfaiye tarafından kurtarıldı
Bahçede demir profilin içinde saklanan karayılan itfaiye tarafından kurtarıldı
Hatay'ın Samandağ ilçesine bağlı Karaçay Mahallesi'nde bir evin bahçesinde görülen yılan, mahalle sakinlerini tedirgin etti. Vatandaşların durumu bildirmesi üzerine bölgeye kısa sürede itfaiye ekipleri sevk edildi.
Olayın gerçekleşme süreci:
İhbarın ardından gelen ekipler, bahçede hareketli bir hayvan olduğunu tespit etti. Yaklaşık 1 buçuk metre uzunluğunda olduğu değerlendirilen karayılan, çevredeki arama sırasında kendini bir demir profil içerisine sakladı ve buradan çıkmaya yanaşmadı.
Yılanın yakalanması ve doğaya bırakılması:
İtfaiye personeli, güvenlik önlemlerini alarak müdahaleyi gerçekleştirdi. Eldiven kullanılarak ve zarar verilmeyecek şekilde yakalanan yılanın yakalandığı anlar, bölgede bulunan bir vatandaş tarafından kamera ile kaydedildi. Görüntülerde vatandaşın yaşadığı korku da yansıyor.
Yakalanan karayılan, herhangi bir zarar verilmeden alındı ve ekipler tarafından uygun bulunduğu alana bırakılarak doğal yaşamına geri dönmesi sağlandı. Olay yerinde herhangi bir yaralanma veya hasar bildirilmedi.
Yetkililer, benzer durumlarda yetkili kurumlara haber verilmesini ve tek başına müdahaleden kaçınılmasını hatırlattı.
HATAY’DA BİR EVİN BAHÇESİNDE BAHÇESİNDE GÖRÜLEN VE DEMİR PROFİL İÇERİSİNE SAKLANAN YAKLAŞIK 1 BUÇUK METRE BOYUNDAKİ KARA YILAN, İTFAİYE EKİPLERİ TARAFINDAN YAKALANARAK DOĞAYA BIRAKILDI.