Ana Sayfa

Batman’da palet üretim tesisinde alevlere karşı iki saatlik mücadele

Giriş: Güncelleme: Okuma: ~1 dk Editör: Murat Öztürk
Paylaş
Hilal Mahallesi'ndeki ahşap palet üretim tesisinde çıkan yangın, itfaiyenin yaklaşık iki saatlik müdahalesiyle çevreye sıçramadan kontrol altına alındı.

Batman'da palet üretim tesisinde yangın kontrol altına alındı

Batman'ın Hilal Mahallesi'nde bulunan bir palet üretim tesisinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Kısa sürede tüm tesisi saran alevlere müdahale için olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

Müdahale süreci:

Batman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, paletlerin ahşap olmasının getirdiği yüksek yanıcılık nedeniyle yangının hızla yayılmasını önlemek için yoğun çaba gösterdi. Ekiplerin müdahalesi yaklaşık 2 saat sürdü ve bu süre sonunda alevler kontrol altına alındı. İtfaiye, yangının çevredeki yapılara sıçramaması için öncelikle sınırlandırma ve soğutma çalışmaları gerçekleştirdi.

Hasar ve soruşturma:

Yangında can kaybı veya yaralanma bildirilmedi, ancak tesis bünyesindeki üretim alanında büyük maddi hasar oluştu. Ekiplerin soğutma çalışmaları olay yerinde devam ederken, yangının çıkış nedeninin tespiti için ilgili birimler tarafından inceleme başlatıldı. Yetkililer, soruşturma tamamlanana dek detaylı bilginin paylaşılacağını açıkladı.

Olayla ilgili emniyet ve itfaiye yetkilileri, benzer tesislerde risklerin azaltılması için alınabilecek önlemler konusunda uyarılarda bulundu ve yangının kesin çıkış nedeninin belirlenmesinin soruşturmanın nihai sonucuna bağlı olduğunu bildirdi.

BATMAN’DA HİLAL MAHALLESİ’NDE BULUNAN BİR PALET ÜRETİM TESİSİNDE ÇIKAN YANGIN, İTFAİYE EKİPLERİNİN SAATLER SÜREN MÜDAHALESİNİN ARDINDAN KONTROL ALTINA ALINDI.

Hakan Arslan — Asayiş & Operasyon Editörü
Editör: Murat Öztürk