Battalgazi Belediyesi güneş enerjisinde kapasiteyi artırıyor
Projede yeni etaplar:
Battalgazi Belediyesi, Hacıhaliloğluçiftliği Mahallesi'nde yürütülen Güneş Enerji Santrali (GES) projesinin ikinci ve üçüncü etap çalışmalarına başladı. Çalışmalar Strateji Geliştirme Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü koordinasyonunda ilerliyor. Belediyeye ait 70 dönümlük arazinin 20 dönümlük bölümünde daha önce kurulan 1 megavat kapasiteli santrale ek olarak, arazinin kalan 50 dönümlük kısmında toplam 2,1 megavat kapasiteli santraller tesis edilecek.
kurulu güç dağılımı ve hedeflenen kapasite:
Yeni etapların tamamlanmasıyla Hacıhaliloğlu Mahallesi'ndeki santrallerin toplam kurulu gücü 3,1 megavat seviyesine çıkacak. Buna ek olarak Bulgurlu'daki 1 megavat kapasiteli GES ile belediye hizmet binasında bulunan 100 kilovat kapasiteli sistem göz önüne alındığında belediyenin toplam GES kurulu gücü 4,2 megavat olacak.
enerji tasarrufu ve çevresel amaçlar:
Proje kapsamında üretilen elektrik öncelikle belediyeye ait hizmet binaları, taziye evleri, kültür merkezleri ve diğer tesislerin enerji ihtiyacını karşılamaya yönlendirilecek. Bu sayede aydınlatma, ısıtma ve soğutmaya bağlı enerji giderlerinde azalma hedefleniyor. Battalgazi Belediyesi, kendi tesislerinde ürettiği elektrikle enerji maliyetlerini düşürmeyi, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını yaygınlaştırmayı ve çevre dostu enerji üretimini artırmayı amaçlıyor.
BATTALGAZİ BELEDİYESİ GES PROJESİNDE YENİ ETAPLARA BAŞLADI