Ana Sayfa

Beyoğlu'nda sabahın sessizliğini bozan kurşunlar: markete saldırı

Giriş: Güncelleme: Okuma: ~2 dk Editör: Burcu Kaya
Paylaş
İstanbul Beyoğlu'nda maskeli iki motosikletli saldırgan sabah saat 05.10'da bir markete ateş açtı; can kaybı yok, polis görüntülerle saldırganları arıyor.

Beyoğlu'da markete silahlı saldırı

İstanbul'un Beyoğlu ilçesi Tersane Caddesi'nde sabah saat 05.10'da meydana gelen olayda, motosikletle gelen iki maskeli şüpheli markete doğru gelerek silahla ateş açtı. Olayda ölü ya da yaralı bulunmazken, dükkânda maddi hasar oluştu. Polis ekipleri kısa sürede olay yerine gelerek inceleme başlattı.

olayın seyri ve güvenlik kamerası kayıtları:

Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, yüzleri kapalı iki motosikletlinin marketin önüne geldiği, arkada oturan şüphelinin elindeki silahla dükkâna doğru ateş ettiği ve ardından aynı araçla uzaklaştıkları görülüyor. İşletme sahibi ve görgü tanıkları, şüphelilerin dükkanın önünden hızla geçip iki el ateş ettiklerini aktardı. Kamera kayıtları soruşturmanın önemli görsel delili olarak değerlendiriliyor.

işletme sahibinin ifadeleri ve incelemenin ilerleyişi:

Olay yerindeki işletme sahibi Taşkın Okay, saldırı anında çalışanlardan birinin içeride olduğunu ve şans eseri can kaybı yaşanmadığını belirtti. Okay ayrıca şu ifadeleri kullandı: Sabah erken saatlerde tanımadığımız 2 şahıs yüzleri kapalı motosikletle yoldan geçerken binamızın ön tarafında bulunan markete iki el ateş etmişler. Çalışanlarımızın birisi içerideydi. O korunaklı vaziyetteydi. Market çalışanın birisi depodan malzeme çıkarmaya çalışırken Allah’tan kimse olmadığı bir anda ateş etmişler. Belki de bunu da gözettiler bilmiyorum, bilemiyoruz. Bir kurşun benim buzdolabına isabet etmiş. Can kaybı yok. Kimseyle şeyimiz husumetimiz, herhangi bir sıkıntımız yok. Yoldan geçen herkes burada bizim ekmeğimizi yemiş, suyumuzu içmiştir. Yani rahatlıkla söyleyebilirim. Bilemiyoruz ki kimdir, nedir? Yani biz de çok merak ediyoruz, kim bize bunu yapar? Uçan kuş bile bize dua ederek geçer buradan. Onun için ne olduğunu, ne bittiğini gerçekten çok merak ediyoruz. Kamera görüntülerinde de var, yüzlerini kapatıp geçmişler. Herhalde bir planları vardır, bildikleri vardır. Neyin hesabını görmek istediler. Polisler geldiler, görevlerini yaptılar sağ olsunlar.

Polis ekipleri, bölgedeki delil toplama çalışmalarını sürdürürken tanık ifadelerini kaydetti ve çevredeki kamera kayıtlarını incelemeye aldı. Yetkililer saldırganların tespit edilip yakalanması için çalışma yürüttüklerini bildirdi. Olayın motivasyonu henüz belirlenemedi; iş yeri sahipleri ve çalışanlar, saldırının hedefli olup olmadığını polisle paylaşacak bilgi arayışında.

Şu an için kamuoyuna açıklanan bilgiler, olayın sabah erken saatlerde gerçekleştiği, can kaybı olmadığı ve soruşturmanın devam ettiği yönünde. Polis, görgü tanıklarının ve güvenlik kamerası görüntülerinin analizine öncelik veriyor.

BEYOĞLU İLÇESİNDE MOTOSİKLETLİ 2 KİŞİ, MARKETE SİLAHLI SALDIRI DÜZENLENDİ

Murat Öztürk — Asayiş Editörü
Editör: Burcu Kaya