Büyükçekmece'de son kattaki dairede çıkan yangın söndürüldü
Olayın gelişimi
İstanbul Büyükçekmece ilçesi Atatürk Mahallesi'nde bulunan 5 katlı bir binanın son katındaki dairede, saat 12.00 civarında yangın çıktı. Dumanı fark eden ev sahibi, kısa sürede kendisini dışarı attı ve çevredekiler durumu yetkililere bildirdi.
Müdahale ve tahliye:
İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle yangın kontrol altına alınıp söndürüldü. Binada yaşayanlar kısa süreli olarak güvenli bölgeye tahliye edildi.
Etki ve sağlık durumu:
Yangın sırasında 1'i çocuk olmak üzere 2 kişi dumandan etkilendi. Sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından iki kişinin de hayati tehlikesinin bulunmadığı, genel durumlarının iyi olduğu bildirildi.
Soruşturma ve değerlendirme:
Yangının kesin çıkış nedeni henüz belirlenemedi. Olay yerinde yapılacak teknik inceleme ve güvenlik soruşturması sonucunda yangının nedeninin ortaya konulacağı açıklandı.
BÜYÜKÇEKMECE'DE 5 KATLI BİNANIN SON KATINDAKİ DAİREDE ÇIKAN YANGIN PANİĞE NEDEN OLDU