Çanakkale'de huzur uygulamalarında geniş çaplı denetim: 17 tutuklama
uygulama ve temel sonuçlar:
Çanakkale genelinde 3-10 Ağustos tarihleri arasında İl Emniyet Müdürlüğü birimleri tarafından il merkezi ve ilçelerde gerçekleştirilen huzur uygulamaları, çok sayıda denetim ve arama operasyonunu beraberinde getirdi. Uygulama sonucunda farklı suçlamalardan 17 şüphelinin tutuklanması sağlandı.
uygulamanın kapsamı:
Yetkililer tarafından yapılan denetimlerde toplam 12.161 şahıs ve 3.736 araç kontrol edildi. Denetimler, hem kamu güvenliğini sağlamak hem de aranan şahısların yakalanmasına yönelik hedefli operasyonları kapsadı.
adli işlemler ve yakalamalar:
Uygulamalar sırasında çeşitli suçlardan aranan 14 şüpheli yakalandı; bunlardan 8'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Ayrıca denetimler kapsamında toplam 64 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı; bu gruptan 9'u mahkeme tarafından tutuklanırken, 7'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bu gelişmelerle birlikte operasyonlarda tutuklananların sayısı toplam 17 olarak kaydedildi. Şüphelilerin işlemleri devam ediyor.
ele geçirilenler ve idari yaptırımlar:
Denetimlerde kamu huzurunu bozacak davranışlarda bulunan 83 şahıs hakkında Kabahatler Kanunu hükümlerine göre idari yaptırım uygulandı. Aramalar sonucu 252,07 gram narkotik madde, 9 adet uyuşturucu hap, 3 adet av tüfeği ve bir adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Trafik denetimleri kapsamında ise 685 araç sürücüsüne idari trafik para cezası uygulandı.
YAPILAN ARAMA VE DENETİMLERDE TOPLAMDA, 252,07 GRAM NARKOTİK MADDE, 9 ADET UYUŞTURUCU HAP, 3 ADET AV TÜFEĞİ, RUHSATSIZ TABANCA ELE GEÇİRİL