Çay fabrikalarında ikinci sürgün yoğunluğu: 169 bin ton yaş çay alımı sürüyor
ÇAYKUR ikinci sürgün alımlarına devam ediyor:
Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) tarafından 8 Temmuz 2026 tarihinde başlatılan ikinci sürgün yaş çay alım kampanyası tüm hızıyla sürüyor. Kampanyanın başından itibaren müstahsillerden toplam 169 bin ton yaş çay alımı gerçekleştirildi ve alınan çaylar kuru çay üretimine yönlendirilmeye başlandı.
randevu sistemi ve planlama:
28 Haziran'da tamamlanan birinci sürgünün ardından ÇAYKUR fabrikaları yeniden kapılarını açtı. Birinci sürgünde bir süre uygulanan randevulu alım düzeninin ardından, ikinci sürgün döneminde alımlar mevcut planlama ve kontenjanlar doğrultusunda yürütülüyor.
fabrikalarda işleyiş ve yoğun mesai:
Özellikle makineli hasat oranlarının yüksek olması nedeniyle alım noktaları ve fabrikalarda dönemsel yoğunluklar yaşanıyor. Üreticilerin çayının bekletilmeden işlenmesi için fabrikalarda yoğun mesai harcanıyor ve alım sürecinin bölgedeki hasat durumu ile çayın olgunlaşma hızına bağlı olarak önümüzdeki günlerde de devam etmesi planlanıyor.
ÇAY İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (ÇAYKUR) TARAFINDAN 8 TEMMUZ 2026 TARİHİNDE BAŞLATILAN 2. SÜRGÜN YAŞ ÇAY ALIM KAMPANYASI TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR. KAMPANYANIN BAŞINDAN BU YANA GEÇEN SÜREÇTE, ÇAY MÜSTAHSİLLERİNDEN TOPLAM 169 BİN TON YAŞ ÇAY ALIMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.