Ana Sayfa

Çerkezköy'de siyasi ayrılık: başkan Vahap Akay CHP'den ayrıldı

Giriş: Okuma: ~2 dk Editör: Cemal Korkmaz
Paylaş
Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, kayırma ve akrabalık ilişkilerine dayalı uygulamalar nedeniyle CHP üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.

Çerkezköy belediye başkanından istifa açıklaması

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı. Akay, kararını partide yaşandığını söylediği kayırma, eş-dost ve akrabalık ilişkilerine dayalı yönetim anlayışına bağladı.

Yaptığı açıklamada, adaylık döneminden itibaren gözlemlediği yönetim süreçlerinden rahatsız olduğunu belirten Akay, 'günlük kahramanlık hikayelerinin destekçisi olmayacağım' dedi ve hak yiyenlerin savunulmayacağını ifade etti.

Gerekçeler ve vurgulanan noktalar:

Akay, özellikle son üç yılda 'eş, dost, ahbaplık, akrabalık ilişkileri ile kendi çıkarlarına göre 103 yıllık Cumhuriyet Halk Partisinde yöneticilik yapanların' tutumunu eleştirdi. Belediyenin hizmet etmesinin engellendiğini gördüğünü, buna göz yumanların ve sessiz kalanların olduğu bir yapının parçası olmak istemediğini söyledi.

'Herkesi eş dost ve akrabaları ile baş başa bırakıyorum, yeni ağababa ocağı herkese hayırlı olsun.' ifadelerini kullanan Akay, kapalı kapılar arkasındaki görüşmelere ilgi duymadığını ve ne dediği belli olmayan isimlerle muhatap olmadığını belirtti.

Kararını milletin verdiği görev sorumluluğuyla açıkladığını söyleyen Akay, 'Ben bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da milletimin yanındayım' diyerek siyasi sonuçlara razı olduğunu ve yeni bir dönem başladığını ifade etti.

Yerel siyaset için muhtemel etkiler:

Akay'ın istifası, partide ve Çerkezköy yerel siyasetine kısa vadede yansımalar oluşturacak bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Başkan, açıklamasında yeni kurulacak partilere ya da yönelimlere üye olmayacağını net biçimde belirtti.

Zamanın her şeyin ilacı olduğunu söyleyen Akay, istifanın ardından Çerkezköy, Tekirdağ ve memlekete hayırlı olması temennisinde bulundu.

ÇERKEZKÖY BELEDİYE BAŞKANI VAHAP AKAY; "25 YILLIK CUMHURİYET HALK PARTİSİ ÜYELİĞİMDEN BUGÜN İTİBARİ İLE İSTİFA ETTİĞİMİ TÜM KAMUOYU İLE PAYLAŞIYORUM"

Cemal Korkmaz — Haberde İnsan Editörü
Editör: Cemal Korkmaz