Ana Sayfa

Çermik'te ağaca asılan hortum serinlik kaynağı oldu

Giriş: Okuma: ~1 dk Editör: Aslı Han
Paylaş
Diyarbakır'ın Çermik ilçesi Kırmatepe Mahallesi'nde sıcaklardan bunalan bir vatandaş, ağaca astığı sulama hortumundan akan suyla serinlemeyi tercih etti.

Pratik serinleme yöntemi:

Diyarbakır'ın Çermik ilçesine bağlı Kırmatepe Mahallesi'nde sıcak havanın etkisiyle ilginç ama basit bir çözüm görüldü. Mahalle sakinlerinden biri, bahçesinde bulunan sulama sistemini kullanarak ağaçtan sarkıttığı hortumdan akan suyla serinlemeyi sağladı.

Olayın ayrıntıları:

Vatandaşın bahçesine monte ettiği sulama hortumu ağaca bağlandı; hortumdan akan suyun altına giren çocuk ve diğer aile üyeleri, sıcağı hafifletmek için kısa süreliğine suyun keyfini çıkardı. Görgü tanıkları, uygulamanın zorunluluk değil pratik bir tercih olduğunu belirtti.

Mahallede çözüm arayışları:

Çermik ilçesinin kavurucu sıcaklarla mücadele ettiği bölgelerde vatandaşlar, büyük ve maliyetli önlemler yerine gündelik ihtiyaçlara yönelik pratik çözümler üretiyor. Kırmatepe Mahallesi'ndeki bu örnek, yerel kaynakların basit düzenlemelerle nasıl rahatlama sağlayabildiğini gösteriyor.

Durum, hem çocukların kısa süreli oyun alanı hem de yetişkinlerin serinleme yöntemi olarak kayıtlara geçti; bölgedeki günlük yaşam bu tür küçük düzenlemelerle devam ediyor.

DİYARBAKIR'IN ÇERMİK İLÇESİNDE SICAKTAN BUNALAN VATANDAŞ, ÇÖZÜMÜ AĞAÇTAN SARKITTIĞI HORTUMDAN AKAN SUDA BULDU.

Aslı Han — Çevre & Ekoloji Editörü
Editör: Aslı Han