Ana Sayfa

CHP'de yerel kadrolar güçleniyor: 12 il başkanı atandı

Giriş: Güncelleme: Okuma: ~2 dk Editör: Caner Şahin
Paylaş
CHP MYK, Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı; 12 il başkanı atandı. Toplantıda orman yangınları, 'Terörsüz Türkiye' süreci ve disiplin gündemi ele alındı.

CHP MYK toplantısında atamalar ve gündem:

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında CHP Genel Merkezi'nde toplandı. Toplantının ardından Parti Sözcüsü Müslim Sarı, MYK gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Sarı, orman yangınlarından etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek yangınla mücadele eden işçilere ve gönüllülere teşekkür etti.

Atama yapılan iller ve yeni başkanlar:

CHP, 12 ilde il başkanlığı ataması gerçekleştirdi. Sarı'nın açıklamasına göre atamalar şu şekilde yapıldı: Amasya için Emin Kalyoncu, Artvin için Ahmet Özdemir, Balıkesir için Fikret Şahin, Burdur için Recep Mutlucan, Giresun için Ahmet Nejat Karaibrahim, Çorum için Tuncay Yılmaz, Kars için Muhammed Baran Karahan, Kastamonu için Uğur Alemdar, Kütahya için Nihat Sargın, Rize için Muhittin Bayrak, Trabzon için Mustafa Gültekin ve Zonguldak için Olcay Can atandı. Sarı, önümüzdeki günlerde boş bulunan diğer iller için değerlendirmelerin süreceğini ve ağustos ayında ilçelerle ilgili süreçlerin başlayacağını söyledi.

Terörsüz Türkiye tasarısı, disiplin ve parti içi tartışmalar:

Sarı, tasarıya dair "henüz tasarı önümüze gelmediği için tasarının içeriğine ilişkin söyleyecek fazla bir sözümüz yok" ifadesini kullandı ve "CHP olarak komisyondaki raporumuzun arkasındayız" dedi. Sarı, bu konunun parlamento içinde şeffaf zeminlerde tartışılması gerektiğini ve partinin bu süreci takip ettiğini vurguladı.

Gürsel Tekin'in il başkanlığından alındığı iddialarına ilişkin olarak Sarı, MYK'da bir tartışma yaşandığını ancak bununla ilgili "önümüzdeki günlerde açıklama yapacağız" şeklinde bilgi verdiklerini belirtti. Ayrıca, başka bir siyasal parti için çalışan partililere karşı disiplin süreci işletileceğini; bunun hem etik hem de parti disiplin kuralları çerçevesinde değerlendirildiğini ifade etti.

Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel'in bir televizyon programındaki "mahkeme kararıyla atanmış bir yönetimi muhatap almayacağız" yönündeki sözlerine tepki gösteren Sarı, CHP'nin muhatap alınmamasını "son derece ironik" bulduğunu ve bu tutumu "büyük bir hezeyan" olarak nitelendirerek, Cumhuriyet Halk Partisi'nin siyaset sahnesindeki özgül ağırlığının açık ve net olduğunu vurguladı.

CUMHURİYET HALK PARTİSİ (CHP) PARTİ SÖZCÜSÜ MÜSLİM SARI, AMASYA, ARTVİN, BALIKESİR, BURDUR, GİRESUN, ÇORUM, KARS, KASTAMONU, KÜTAHYA, RİZE, TRABZON VE ZONGULDAK İLLERİNE İL BAŞKANLARININ ATANDIĞINI AÇIKLADI.

Elif Demir — Politika & Dış Haberler Editörü
Editör: Caner Şahin