Ana Sayfa

Çınar'da halk sağlığını tehdit eden yaklaşık 3 ton menşei belirsiz iç yağ ele geçirildi

Giriş: Güncelleme: Okuma: ~1 dk Editör: Murat Öztürk
Paylaş
Diyarbakır'da jandarma ve İl Tarım denetiminde menşei belirsiz, insan sağlığına uygun bulunmayan yaklaşık 3 ton hayvansal iç yağ ele geçirildi.

Çınar'da denetim sonucu ele geçirilen iç yağ

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin, halk sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanmasına yönelik denetimleri sırasında, Çınar İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından dün yapılan aramada araçta saklanan çok miktarda hayvansal iç yağ tespit edildi. İl valiliğinin açıklamasına göre, olay yerinde yaklaşık 3 ton iç yağ ele geçirildi.

denetimde ele geçirilenlerin niteliği:

Açıklamada, söz konusu ürünün İl Tarım Müdürlüğü ekiplerince tescil edilen menşei belli olmayan ve insan sağlığına elverişli olmadığı değerlendirilen nitelikte olduğu belirtildi. Aramada yakalanan yağların, taşındığı araçta E.Ö. isimli şüpheli tarafından bulundurulduğu kaydedildi.

soruşturma ve ilerleyen süreç:

Olayla ilgili olarak "bozulmuş veya değiştirilmiş gıda veya ilaçların ticareti" suçu kapsamında adli işlem başlatıldı. Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı, halk sağlığının korunması ve gıda güvenliğinin sağlanmasına yönelik denetim ve kontrol faaliyetlerine kararlılıkla devam edileceğini duyurdu.

DİYARBAKIR'DA JANDARMA EKİPLERİNCE YAKLAŞIK 3 TON HAYVANSAL İÇ YAĞ ELE GEÇİRİLDİ

Murat Öztürk — Asayiş Editörü
Editör: Murat Öztürk