Dijital uyum için rehberlik: Adıyaman'da etds bilgilendirmesi
etds bilgilendirme toplantısı:
Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Adıyaman Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) iş birliğiyle düzenlenen Elektronik Ticari Defter Sistemi (ETDS) Bilgilendirme Toplantısı ATSO'da gerçekleştirildi. Toplantıya Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Torunoğlu, SMMMO Başkanı Aziz Çelik ile bölgeden çok sayıda muhasebeci ve mali müşavir katıldı.
toplantının gündemi:
Adıyaman Ticaret Sicili Müdürü Emre Bilen tarafından yürütülen oturumda, katılımcılara elektronik ticari defter uygulamaları, bununla bağlantılı yasal yükümlülükler ve uygulama süreçlerine ilişkin ayrıntılı bilgilendirme yapıldı. Bilen, ETDS'nin işleyişine dair teknik süreçleri ve dikkat edilmesi gereken uygulama noktalarını anlattı.
Toplantıda ayrıca MERSİS ve Ticaret Sicili uygulamalarının ETDS ile ilişkisi ele alındı; mevzuattaki güncellemeler üzerinden uygulamadaki etkiler değerlendirildi. Katılımcıların soruları yanıtlanarak, uygulamada sık karşılaşılan sorunlara yönelik açıklamalar yapıldı.
meslek mensuplarına vurgu ve beklentiler:
Yetkililer, meslek mensuplarının dijital uygulamalar ve güncel mevzuat konularında sürekli bilgilendirilmesinin önemine dikkat çekti. Toplantı, uygulamaya geçişte uyumluluğun sağlanması ve hukuki yükümlülüklerin yerine getirilmesi açısından bir rehber niteliği taşıdı.
Etkinlik kapsamında yapılan sunumlar ve yapılan soru-cevap bölümünün, muhasebe uygulamalarında dijital dönüşüm sürecine katkı sağlaması hedeflendi. Katılımcılar, uygulama adımları ve teknik gerekliliklerle ilgili pratik bilgilerin kendileri için faydalı olduğunu belirtti.
ATSO ile SMMMO iş birliğiyle düzenlenen bu tür bilgilendirme toplantılarının, mesleki uygulamalarda uyumun artırılması ve yanlış uygulamaların önlenmesi açısından sürdürüleceği vurgulandı.
ADIYAMAN TİCARET VE SANAYİ ODASI (ATSO) İLE ADIYAMAN SMMMO İŞ BİRLİĞİNDE, SERBEST MUHASEBECİ VE MALİ MÜŞAVİRLERE YÖNELİK ELEKTRONİK TİCARİ DEFTER SİSTEMİ (ETDS) BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ.