Dolu Bayburt Eko-Köy üretimini vurdu
Dolu Bayburt Eko-Köy üretimini etkiledi
Dün akşam Bayburt'ta etkili olan dolu yağışı, Bayburt Eko-Köy'de üretim yapan çiftçilerin tarlalarında ve seralarında önemli hasara yol açtı. mısır, fasulye, patates, lahana ve kabak başta olmak üzere birçok ürün zarar gördü.
Etkilenen ürünler ve seralar:
Çiftçiler, yağış sırasında ürünlere müdahale edemediklerini ifade etti. Bazı seraların örtüleri uçtu, bazılarında ise örtüler delindi. Bu durum, özellikle üretimin hassas dönemlerinde ürün kaybına ve kalite düşüşüne yol açabiliyor.
Hasar tespiti ve üreticilerin talepleri:
Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, yağışın ardından Eko-Köy'e gelerek hasar tespit çalışmalarına başladı. Bölgedeki üreticilerden Bayram İpek, yaklaşık 20 üreticinin ürünlerinin zarar gördüğünü belirtti ve üreticilere destek sağlanmasını talep etti. Ekiplerin incelemelerinin tamamlanmasının ardından resmi tespitler yapılacak ve takip süreci işletilecek.
Üreticiler, tespit sonuçlarının ardından zararların belgelenmesi ve gerekli yönlendirmelere göre destek başvurularının yapılmasını bekliyor.
BAYBURT’TA DOLU ÜRETİCİNİN EMEĞİNİ VURDU: EKO-KÖY’DE ÜRÜNLER ZARAR GÖRDÜ