Ana Sayfa

Dronla tespit edilen firari, 15 yıl kesinleşmiş cezasıyla yakalandı

Giriş: Güncelleme: Okuma: ~1 dk Editör: Murat Öztürk
Paylaş
Maltepe'de 'kasten öldürme' suçundan 15 yıl kesinleşmiş cezası bulunan firari G.D. (24), dron destekli operasyonda tespit edilip emniyet ekipleri tarafından yakalandı.

Dronla tespit edilen firari, 15 yıl kesinleşmiş cezasıyla yakalandı

İstanbul Maltepe'de Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü takip sonucunda, hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir cezaevi firarisi tespit edilerek yakalandı. Operasyonda hava desteği olarak kullanılan drone ile şüphelinin gizlendiği adres belirlendi ve çevre güvenlik önlemleri alındı.

operasyonun gelişimi:

Ekipler, dron destekli görüntüler ve yerel takiplerle adresi netleştirdikten sonra adrese operasyon düzenledi. Operasyon sırasında şüpheli G.D. (24) konutun arka bölümünden kaçmaya çalışırken fark edildi. Binaları ve kaçış güzergâhlarını ablukaya alan ekipler, şüpheliyi kısa sürede kıskıvrak yakalayarak gözaltına aldı.

soruşturma ve tespit edilen suçlar:

Yapılan sistem sorgulamasında, yakalanan şahsın "Hükümlü veya Tutuklunun Kaçması" ve "Kasten Öldürme" suçlarından arandığı, hakkında 15 yıl kesinleşmiş hapis cezası

Murat Öztürk — Asayiş Editörü
Editör: Murat Öztürk