Ana Sayfa

Düşünce Rotası başkanı Köse'den Dutlulu'ya destek: altyapı yatırımı cesaret ister

Giriş: Okuma: ~2 dk Editör: Caner Şahin
Paylaş
Köse, Manisa'da Muradiye ve kent merkezindeki altyapı çalışmalarını takdir ederek, projelerin uzun vadeli yararları için 'cesaret' gerektiğini söyledi.

Köse'nin değerlendirmesi:

Düşünce Rotası Derneği Genel Başkanı Fatih Köse, Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin Muradiye başta olmak üzere kent genelinde başlattığı altyapı yatırımlarını kamuoyuna değerlendirdi. Köse, söz konusu çalışmaların yıllardır ertelenmiş ihtiyaçları karşılamaya yönelik olduğunu vurguladı.

Konuşmasında Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu'nu tebrik eden Köse, bu tür projelerin sadece bugünü değil geleceği düşündüğünü belirtti. Köse, uygulama sürecinde yaşanan geçici sıkıntıların uzun vadeli kazanımlarla telafi edileceğini savundu.

altyapı yatırımlarının önemi:

Köse, Muradiye'de başlatılan çalışmaların geçmişten gelen yapısal eksiklikleri gidermeyi hedeflediğini söyledi. Muradiye'nin altyapı sorunlarının yeni olmadığını; önceki dönemlerde yapılaşmaya rağmen gerekli altyapı yatırımlarının zamanında yapılmadığını öne sürdü.

‘‘Seçimi değil geleceği düşünen belediyecilik anlayışı takdiri hak ediyor. Böylesine büyük bir projeyi hayata geçirmek cesaret ister’’ ifadelerini kullanan Köse, yer altına yapılan yatırımların vatandaşların uzun vadeli yaşantısını doğrudan etkilediğine dikkat çekti.

sorumluluk ve eleştiriler:

Köse, altyapı çalışmaları nedeniyle ortaya çıkan rahatsızlıklar üzerinden yapılan eleştirilere de yanıt verdi. ‘‘Bugün yaşanan sıkıntıların sorumluluğunu sadece mevcut yönetime yüklemek doğru değildir. Bu sorunlar yılların birikimidir’’ diyerek, suçlamaların yönünün geçmiş yönetimlere de çevrilmesi gerektiğini belirtti.

Ayrıca, kapsamlı altyapı projelerinde personel, teknik süreçler ve hava koşullarına bağlı aksaklıkların zaman zaman görülebileceğini hatırlatan Köse, yapılan eleştirilerde bu gerçeklerin göz önünde bulundurulması gerektiğini vurguladı.

Köse açıklamasını şu sözlerle tamamladı: "Benim amacım herhangi bir siyasi ismi savunmak değildir. Doğru yapılanı takdir etmek, yanlış yapılanı da eleştirmek gerekir. Muradiye’de ve Manisa’nın farklı noktalarında başlatılan altyapı yatırımları, yıllardır ertelenen önemli bir ihtiyaca cevap vermektedir. Sonucu ne olursa olsun, bu yatırımları hayata geçirme kararlılığı gösteren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu’nu kutluyorum."

DÜŞÜNCE ROTASI DERNEĞİ GENEL BAŞKANI FATİH KÖSE, MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN MURADİYE BAŞTA OLMAK ÜZERE KENT GENELİNDE BAŞLATTIĞI ALTYAPI YATIRIMLARINA DESTEK VERDİ. KÖSE, "SEÇİMİ DEĞİL GELECEĞİ DÜŞÜNEN BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI TAKDİRİ HAK EDİYOR. BÖYLESİNE BÜYÜK BİR PROJEYİ HAYATA GEÇİRMEK CESARET İSTER" DEDİ.

Caner Şahin — Siyaset & Politika Editörü
Editör: Caner Şahin