Ana Sayfa

Düzce'de yaban mersini üretimini büyüten kadın girişimci

Giriş: Okuma: ~2 dk Editör: Cemal Korkmaz
Paylaş
Düzce'de Bartınlı üretici Simge Tokcan, devlet destekli fidan ve damla sulama yatırımıyla 6 çeşitte yaban mersini yetiştiriyor; bu yıl ~3 ton bekliyor.

Düzce'de yaban mersini üretimi artıyor

Düzce İl Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun, şehirde alternatif tarım uygulamalarını incelemek üzere kadın üretici Simge Tokcan'ın yaban mersini bahçesini ziyaret etti. Ziyarette üretim süreçleri, verimlilik ve işletme yatırımları konusunda saha incelemeleri yapıldı.

üretim altyapısı ve devlet destekleri:

Bartın doğumlu olan Simge Tokcan, 5 yıl önce Düzce'ye yerleşerek tarıma başladı. Tokcan, 4 yıl önce devlet destekli kredi imkanlarından yararlanarak bahçesini tesis ettiğini, fidan temini, damla sulama altyapısı ve koruma teli yatırımlarını devlet desteğiyle gerçekleştirdiğini aktardı.

Bahçede 6 farklı yaban mersini çeşidi bulunuyor ve üretici bu sezon yaklaşık 3 tonluk rekolte ve hasat beklediğini ifade etti. Modern damla sulama sistemi, bitki sağlığını ve verimliliği artırmak için sahada önemli bir rol oynuyor.

koruma önlemleri ve butik üretim:

Tokcan, yörede 'ayı üzümü' olarak da bilinen meyveyi yabani hayattan korumak için çit etrafına özel 'ayı teli' elektrikli koruma sistemi kurduğunu belirtti. Mevcut durumda işletmeyi butik ölçekli tuttuklarını söyleyen üretici, alanları büyüterek üretimi artırmayı ve Düzce ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyor.

İl Müdürü Esra Uzun ise devlet desteklerinin sahada somut ve verimli yatırımlara dönüştüğünü; kadın girişimcilerin tarımsal üretime sağladığı katkının önemli olduğunu vurgulayarak Simge Tokcan'a emeği için teşekkür etti ve bereketli kazançlar diledi.

DÜZCE İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRÜ ESRA UZUN, ŞEHİRDE ALTERNATİF TARIM ÜRÜNLERİ YETİŞTİREN KADIN ÜRETİCİ SİMGE TOKCAN’A AİT YABAN MERSİNİ BAHÇESİNİ ZİYARET ETTİ.

Cemal Korkmaz — Haberde İnsan Editörü
Editör: Cemal Korkmaz