Ana Sayfa

Eğitime öncelik: Esenyurt’ta okullar, kreşler ve spor tesisleri yenileniyor

Giriş: Güncelleme: Okuma: ~2 dk Editör: Serkan Varol
Paylaş
Esenyurt Belediyesi, 14 spor tesisi ile 7 okul ve 12 kreşte boya, bakım ve tadilat çalışması yürütüyor; amaç yeni dönemde çocuklara daha güvenli ve sağlıklı eğitim alanı sunmak.

Belediye çalışmaları sahada hız kazandı:

Esenyurt Belediyesi, ilçedeki eğitim kurumlarının fiziki koşullarını iyileştirmek amacıyla kapsamlı bakım ve onarım programı yürütüyor. Ekipler, okullar, belediye kreşleri ve spor tesislerinde yeni eğitim öğretim dönemine hazırlanmak için yoğun mesai harcıyor.

Program çerçevesinde 14 kapalı spor salonu ve halı saha ile 7 okul ve 12 belediye kreşinde boya, bakım ve tadilat çalışmaları yapılıyor. Belediye ekipleri, ayrıca belediyeye ait 6 spor tesisi ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullardaki 8 spor salonu ve halı sahanda da yenileme işlemlerini sürdürüyor.

Saha ve spor salonlarına yönelik çalışmalar:

Spor tesislerinde zemin, soyunma odası ve aydınlatma kontrolleri öncelikli olarak ele alınıyor. Mevcut eksiklikler giderilirken, güvenlik donanımları ve kullanım konforunu artıracak düzenlemeler uygulanıyor. Böylece hem okul spor etkinlikleri hem de belediyeye ait programlar için uygun, güvenli alanlar hedefleniyor.

Okul ve kreşlerde iyileştirmeler:

Okullarda ve kreşlerde öncelik hijyen, boya, pencere-kapı tamiri ve iç mekân bakımına veriliyor. Çalışmaların amacı, çocukların daha sağlıklı ve konforlu ortamlarda eğitim görmesini sağlamak. Ekipler, yeni dönemin başlamasından önce bu işlerin tamamlanmasını hedefliyor.

İncelemelerde bulunan Esenyurt Belediye Başkan Vekili Can Aksoy, ekiplerden bilgi alarak yürütülen çalışmaları değerlendirdi. Aksoy, Esenyurt’ta çocukların daha güzel, güvenli ve sağlıklı ortamlarda eğitim alması için çalışmaların süreceğini belirtti ve eğitime verilen desteğin devam edeceğini vurguladı.

ESENYURT BELEDİYESİ, İLÇEDEKİ ÇOCUKLARIN DAHA GÜVENLİ, SAĞLIKLI VE MODERN ORTAMLARDA EĞİTİM ALABİLMESİ AMACIYLA BAKIM VE ONARIM ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR.

Emre Koç — Bölgesel Haberler Editörü
Editör: Serkan Varol