Ehramla yeniden dokunan kadınlar sertifikalarını aldı
Ehramla yeniden dokunan kadınlar sertifikalarını aldı
Bayburt’ta Baksı Kültür Sanat Vakfı tarafından yürütülen ve Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından 2024 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında finanse edilen Ehramdan Geleceğe Çağrı projesi kapsamında, 8 ay süren ehram dokuma eğitimini tamamlayan 20 Bayburtlu kadın kursiyere sertifikaları verildi. Tören Baksı Müzesi’nde düzenlendi.
Eğitimin içeriği ve uygulaması:
Kursiyerler, sekiz aylık program boyunca ehram dokuma teknikleri üzerinde eğitim aldı ve el emeğiyle ürün tasarımları geliştirdi. Eğitim sürecinde ortaya çıkan eserler, proje kapsamında düzenlenen etkinlikte davetlilerin beğenisine sunuldu ve katılımcıların uygulamalı becerileri sergilendi.
Törende öne çıkan mesajlar:
Törende konuşan Bayburt Vali Yardımcısı Cem Gümrükçü, Belediye Başkan Yardımcısı Nesimuttin Selçuk, Baksı Müzesi Kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan ve Baksı Kültür Sanat Vakfı Başkanı Oya Koçan projeye ve katılımcılara destek verdiklerini belirtti. Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk, kültürel değerlerin gelecek kuşaklara aktarılmasının önemine vurgu yaparak ehramın usta tasarımcıların elinde yeni bir boyut kazanmasının değerini aktardı ve projeye katkı sunanlara teşekkür etti.
Proje, bölgesel el sanatlarının korunması ve yerel kapasitenin güçlendirilmesine yönelik somut bir adım olarak değerlendirildi; kursiyerlerin ehramdan tasarladığı ürünler törene katılanların beğenisine sunuldu.
BAYBURT’TA EHRAM DOKUMA EĞİTİMİNİ TAMAMLAYAN 20 KADIN SERTİFİKALARINI ALDI