Elazığ'da orcikten dondurma: baba-oğulun yöresel yeniliği Türkiye'de ilk
Elazığ'da yeni bir tat: Türkiye'de bir ilk:
Elazığlı dondurma ve pastane işletmecileri Akif ve Muhammet İkiz baba-oğul, kentin bilinen lezzetlerinden esinlenerek orcikten dondurma üretimine başladı. Vişneli dondurma geleneğinden yola çıkan ikili, halk arasında sucuklu ceviz olarak bilinen ve coğrafi işaret tescilli orcikle sütü birleştirerek eşsiz bir tat ortaya koyduklarını belirtiyor.
Üretim süreci ve ilk denemeler:
Orcikle sütün karıştırılmasıyla elde edilen dondurma, klasik dondurma yapımına göre daha uzun bir hazırlık gerektirdi. İlk etapta sınırlı sayıda üretilen dondurma komşulara ve yakın çevreye ikram edilerek tadım testlerinden geçirildi. Alınan olumlu geri dönüşlerin ardından seri üretime geçen işletme, lezzetin piyasaya sunulması için üretimi artırdı.
Talep, satış ve yayılma:
İşletme sahibi Muhammet İkiz'in aktardığına göre orcikli dondurma daha çıkalı 3-4 gün olmasına rağmen ilgi yoğun oldu. Sosyal medyada gördükleri talepler üzerine Türkiye'nin farklı illerine de gönderimler başladı. Şu an için günlük satış miktarı 30 kiloya yakın düzeyine ulaştı ve ilk alanların tekrar geldiği, sonraki ziyaretlerinde daha fazla alım yaptığı bildirildi. Vatandaşlar vişneli dondurmanın yanına orcikli dondurmayı da eklemeyi sürdürüyor ve üreticiler talebin devam edeceğine inanıyor.
ELAZIĞ’DA BABA-OĞUL, MEŞHUR VİŞNELİ DONDURMADAN ESİNLENEREK ELAZIĞ’IN TESCİLLİ LEZZETLERİNDEN BİRİSİ OLAN CEVİZLİ SUCUKTAN (ORCİK) DONDURMA YAPTI. TÜRKİYE’DE İLK OLAN DONDURMA, VATANDAŞLAR TARAFINDAN BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.