Ana Sayfa

Esenyurt'ta güvenlik ve hizmet atağı: personel artışı, 7 bin 500 yakalama ve 800 kilo uyuşturucu

Giriş: Okuma: ~2 dk Editör: Elif Demir
Paylaş
Bakan Çiftçi, Esenyurt ziyaretinde personel ve araç sayısındaki artışı, yaklaşık 7 bin 500 yakalamayı ve 800 kilo uyuşturucu ele geçirildiğini açıkladı.

Esenyurt'ta güvenlik ve hizmet atağı: personel artışı, 7 bin 500 yakalama ve 800 kilo uyuşturucu

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Adalet Bakanı Akın Gürlek ile birlikte gerçekleştirdiği Esenyurt programı kapsamında ilçedeki güvenlik, adalet ve hizmet yatırımlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ziyarete İstanbul Valisi Davut Gül, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Doç. Dr. Barış Duman, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Dönmez ile çok sayıda protokol mensubu eşlik etti.

sahaya yansıyan sonuçlar:

Çiftçi, Esenyurt'ta emniyet görünürlüğünün ve saha kapasitesinin arttığını belirterek araç sayısının 2023 yılına göre yüzde 96 yükseldiğini, bunun saha hizmetlerini daha etkili kılacağını söyledi. Bakan, personel takviyesiyle ilgili olarak 2023'e kıyasla yüzde 40 artış yapıldığını ve diğer ilçelere göre Esenyurt'a daha fazla personel aktarıldığını vurguladı. Ayrıca Bakan, sahadaki çalışmanın somut göstergesi olarak 'yaklaşık 7 bin 500 aranan şahsı bu yılın ilk yedi ayında yakalamış durumdayız' ifadesini kullandı.

Uyuşturucu mücadelelerine dair verilen bilgilerde ise Çiftçi, bu yıl içinde Esenyurt dahilinde personelin gayretleriyle 800 kilo uyuşturucunun ele geçirildiğini bildirdi. İçişleri Bakanlığı tarafından 1 Ocak 2022 tarihinde yürürlüğe konulan NARVAS uygulaması sayesinde narkotikle ilgili veri analizinin güçlendiğini; gelen ihbarların ise yüzde 23 oranında arttığını aktardı. Bu artışın vatandaş desteğinin bir yansıması olduğuna dikkat çekti.

kamu yatırımları ve hizmet planları:

Çiftçi, Esenyurt'un 1 milyonu aşan nüfusu ve sanayi profiline işaret ederek ilçenin ilin ihracatında önemli paya sahip olduğunu, 'İlimizin genel ihracatının yüzde 7'sini tek başına Esenyurt ilçemiz karşılıyor' değerlendirmesini paylaştı. Ziyaret kapsamında adalet sarayı inşaatında incelemeler yapıldı ve ilçeye yönelik yeni kamu yatırımları planları açıklandı.

Esenyurt'ta mevcut hizmet binalarının yetersiz olduğuna dikkat çeken Bakan, ilçeye 2027'de 16 bin metrekarelik yeni bir hükümet konağı kazandırılacağını ve kaymakamlığın daha uygun bir binaya taşınacağını belirtti. İlçe emniyet müdürlüğü binası için belediyenin yer tahsisinin tamamlandığını ve ilgili ödeneğin hazır olduğunu ifade etti. Emniyetin güçlendirilmesi amacıyla mevcut altı polis merkezine ilave dört yeni polis merkezi yapılacağı, her 100 bin vatandaşa bir polis merkezi planlandığı ve Özel Harekat ile Çevik Kuvvet birimlerinin ilçede konuşlandırılacağı açıklandı.

Çiftçi ayrıca sahipsiz sokak hayvanları çalışmalarına değinerek, İçişleri Bakanlığı verilerine göre ülkede sahipsiz hayvanların yüzde 96 buçuğunun toplandığını, Esenyurt'ta ise sokak hayvanlarının barınağa alındığını ve beslenme, sahiplenme ile kısırlaştırma işlemlerinin yürütüldüğünü söyledi.

Terörsüz Türkiye sürecine ilişkin değerlendirmesinde Bakan, çerçeve yasanın TBMM'ye sunulduğunu, Adalet Komisyonu'ndan geçtiğini ve Meclis gündemine geleceğini belirtti. Sürecin ilerlemesinde Cumhurbaşkanı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Meclis Başkanına teşekkür eden Çiftçi, İçişleri Bakanlığı olarak sürecin aksamasını ve provokasyonu önlemek için dikkatle takipte olunacağını vurguladı.

Bakan Çiftçi: "Yaklaşık 7 bin 500 aranan şahsı bu yılın ilk yedi yılında yakalamış durumdayız"

Elif Demir — Politika & Dış Haberler Editörü
Editör: Elif Demir