Ana Sayfa

Farklı kültürlerin el emeği Cacabey Meydanı'nda buluştu

Giriş: Okuma: ~1 dk Editör: Hazal Tunç
Paylaş
Kırşehir'de 39'uncu Ahilik Haftası'nda Cacabey Meydanı'ndaki stantlar, Batman ve İstanbul'dan gelen ustaların tescilli ve yöresel el emeği ürünlerini sergiliyor.

Ahilik haftasında Cacabey Meydanı'nda stantlar

Kırşehir'de bu yıl 39'uncusu düzenlenen Ahilik Haftası etkinlikleri, Cacabey Meydanı'nda açılan stantlarla farklı yörelerin el emeğini bir araya getiriyor. Etkinlikler, ziyaretçilere hem görsel bir zenginlik sunuyor hem de yerel ustaların üretimlerini tanıtma fırsatı veriyor.

Berivan bebekleri yaşatan ustalık:

Batman'dan gelen Melehat Sönmezsen, yöresel Berivan bebek yapımıyla dikkat çekiyor. Sönmezsen, küçük yaşta öğrendiği bebek yapım geleneğini yaşatırken, ürün satışlarından elde ettiği gelirle geçimini sağladığını ve İlahiyat Fakültesi eğitimini tamamladığını aktarıyor. Aynı zamanda Kozluk İlçe Halk Eğitimi Merkezi'nde usta öğretici olarak görev yapan Sönmezsen, Berivan bebeklerin tescillendiğini ve bebeklerin göçer Yörük kültürüyle ilişkilendirildiğini vurguluyor.

Ahilik ha­ftası kültürel paylaşımı güçlendiriyor:

İstanbul'dan gelen Tediye Akçınar ise el sanatları dönüşümü üzerine çalışıyor ve Ahilik Haftası'nın farklı kültürleri bir araya getirme işlevine dikkat çekiyor. Akçınar, etkinliklerin farklı yörelerden gelen vatandaşların kültürel değerlerini tanıtmasına ve paylaşmasına imkân sağladığını belirtiyor. Etkinlik kapsamında açılan stantlar hafta sonuna kadar ziyaretçilere açık olacak ve bölge halkı ile konuklar arasında doğrudan bir etkileşim ortamı oluşturuyor.

Standlarda sergilenen ürünler, hem tescilli geleneksel eserleri hem de ustaların kişisel yorumlarını yansıtıyor; bu durum Ahilik Haftası'nı sadece ticari değil, aynı zamanda kültürel bir buluşma alanı haline getiriyor.

Kırşehir’de Ahilik Haftası’nda farklı kültürler buluştu

Hazal Tunç — Kültür Sanat Editörü
Editör: Hazal Tunç