Ana Sayfa

Fenerbahçe-Sturm Graz öncesi karaborsa operasyonunda iki kişi tutuklandı

Giriş: Okuma: ~1 dk Editör: Hakan Arslan
Paylaş
İstanbul Emniyeti, Fenerbahçe–Sturm Graz maçı öncesi karaborsada bilet satmaya çalışan E.Y. ve A.A.'yı yakaladı; şüpheliler tutuklandı.

Olayın gelişimi:

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Spor Güvenliği Şube Müdürlüğü ekipleri, 5 Ağustos Çarşamba günü Chobani Stadyumu'nda oynanan Fenerbahçe - Sturm Graz UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Ön eleme turu maçı öncesinde karaborsa satışına yönelik çalışma yürüttü. Yapılan denetimler sonucu, gişe satış fiyatı 3.550 TL olan biletleri 8.500 TL karşılığında satmaya çalıştıkları tespit edilen E.Y. ve A.A. isimli şahıslar yakalandı.

Operasyon ayrıntıları ve deliller:

Şüphelilerin üzerinde ve çevresinde yapılan aramalarda, satışa ilişkin kayıt ve irtibat trafiğinin incelenmesi için şüphelilere ait cep telefonlarına el konuldu. Ekipler, olay yerinde önlem alarak diğer bilet satış girişimlerinin önüne geçti.

Adli süreç:

Emniyetteki işlemleri tamamlanan E.Y. ve A.A., savcılık sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Nöbetçi hakimlikçe alınan karar doğrultusunda iki şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yetkililer, büyük organizasyonlar öncesinde bilet satışının düzenlenmesi ve takibinin sağlanmasının, hem tüketicinin korunması hem de kamu düzeninin korunması açısından önemine dikkat çekti.

Fenerbahçe-Strum Graz maçında biletleri karaborsadan satan iki şüpheli tutuklandı

Hakan Arslan — Asayiş & Operasyon Editörü
Editör: Hakan Arslan