Galatasaray sezona rekor hedefiyle Çorum FK karşısında başlıyor
maç bilgileri:
Son şampiyon Galatasaray, Trednyol Süper Lig'in 2026-2027 sezonu açılış maçında yarın saat 21.30'da RAMS Park'ta ligin yeni takımlarından Çorum FK ile karşılaşacak. Sarı-kırmızılılar ile Çorum FK tarihinde ilk kez rakip olacak; Çorum FK, Galatasaray'ın Süper Lig'de mücadele edeceği 77. farklı takım olacak.
hedefler ve evdeki seri:
Galatasaray, son dört sezonun şampiyonu olarak bu sezon da şampiyonluğu hedefliyor ve amaç üst üste 5 şampiyonluk kazanarak bir ilke imza atmak. İç sahada takım uzun süreli bir form grafiği sergiliyor: sarı-kırmızılılar son olarak 2023-2024 sezonu 37. haftasında derbide Fenerbahçe'ye 1-0'lık skorla yenildi; bu yenilginin ardından oynanan 35 lig maçında 28 galibiyet, 7 beraberlik elde ettiler.
kadrodaki gelişmeler:
Transfer döneminde Galatasaray kadrosuna şu ana kadar yalnızca Fransız orta saha Lesley Ugochukwu'yu kattı. Burnley'den şarta bağlı satın alma opsiyonlu kiralık olarak alınan Ugochukwu, yönetimin yaptığı tek resmî takviye olurken, hazırlık döneminde yeni isimlerin sınırlı olması zaman zaman taraftar tepkisine yol açtı.
Yaz döneminin dikkat çeken ayrılığı ise sözleşmesi sona eren Mauro Icardi ile yolların ayrılması oldu. Kulüpte dört sezon kalan ve takımın en golcü yabancı futbolcusu olan Icardi, resmi maçlarda 134 kez forma giyip 77 gol kaydetmişti. Geçen sezonun ikinci yarısında kiralık olarak forma giyen Sacha Boey, Noa Lang ve Yaser Asprilla ile devam edilmedi; Ahmed Kutucu ise Çaykur Rizespor'a kiralandı.
hazırlık maçları ve form durumu:
Yeni sezon hazırlıklarında Galatasaray 5 hazırlık maçı oynadı ve bu karşılaşmalardan 1 galibiyet, 1 beraberlik, 3 yenilgi aldı. Takım ilk sınavında Ümraniyespor'u 5-1 ile geçti. Yurt dışı kampında İtalya'dan Monza'ya 2-0, Venezia'ya 3-0 mağlup oldu. İstanbul'da Rennes ile 3-3 berabere kalan Cimbom, son hazırlık maçında Villarreal'e 2-1 yenildi.
rakip ve teknik direktör:
Çorum FK'nın teknik direktörlüğünü Uğur Uçar yapıyor. Galatasaray altyapısından yetişen Uçar, 2010 yılına kadar A takımda forma giydi; sarı-kırmızılılarla resmi 93 maçta görev almış ve 1 gol kaydetmişti. Genç teknik adam, Süper Lig'deki ilk maçında eski takımına karşı sahada olacak.
SON ŞAMPİYON GALATASARAY, TREDNYOL SÜPER LİG'DE YENİ SEZONUN İLK MAÇINDA YARIN LİGİN YENİ TAKIMLARINDAN ÇORUM FK'YI KONUK EDECEK.