Ana Sayfa

Gaziantep FK istikrarı koruyup yerli hamlelerle daha estetik futbol hedefliyor

Giriş: Güncelleme: Okuma: ~2 dk Editör: Sinem Aksoy
Paylaş
Memik Yılmaz: kadronun %75'i korundu, 7 takviye yapıldı; yerli kaleci ve forvet arayışları sürüyor, taraftarlardan takıma sahip çıkmaları istendi.

Gaziantep FK istikrarı koruyup yerli hamlelerle daha estetik futbol hedefliyor

Gaziantep Futbol Kulübü Başkanı Memik Yılmaz, Gaziantep Büyükşehir Stadı’nda düzenlenen sponsorluk imza töreninde yeni sezon hedeflerini ve transfer politikasını anlattı. Yılmaz, yönetimin önceliğinin taraftara ve şehre daha güzel bir futbol sunmak olduğunu vurguladı ve transfer çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Kadroda istikrar ve takviyeler:

Başkan Yılmaz, takımın çekirdek yapısında ciddi bir koruma sağlandığını söyleyerek, "Bu sene geçen senelere nazaran takımın yaklaşık %75'ini koruduk. Kiralık oyuncularımız ve sözleşmesi biten oyuncularımız vardı, onlar ayrıldı. Onların yerine takviye olarak 7 oyuncu transfer ettik" ifadelerini kullandı. Yılmaz, bu istikrarın saha içi uyumu ve rekabetçilik açısından önemli olduğunu; hedeflerinin her zaman yarışmacı ve izlenebilir bir takım oluşturmak olduğunu aktardı.

Transfer öncelikleri ve kontenjan durumu:

Yılmaz, transfer çalışmalarındaki önceliklerini netleştirdi: "Şu an kadromuzda 14 yabancı futbolcumuz var. Mevcut futbolcularımızdan ayrılmak isteyen olursa onların yerine yeni transferi yapabiliriz. Şu an kontenjanımız dolu durumda. Yerli olarak ikinci bir kaleci bakıyoruz. Ayrıca forvet hattını güçlendirmek için 2 oyuncu ile görüşme halindeyiz." Sözleri, kulübün yabancı kontenjanı dolu olduğu için önceliğin yerli takviyelere verildiğini gösterdi.

Taraftara çağrı ve yeni sezon temennileri:

Kulüp başkanı, taraftarlara yönelik çağrısını da yineledi: "Bu takım bizden çok onların takımı. 12. adam dediğimiz taraftarımıza tekrardan çağrıda bulunmak istiyorum. Takımlarına sahip çıksınlar." Yılmaz, şehrin marka değeri olan takımın iyi bir yerde tutulması için yönetim ve taraftarın birlikte çalışması gerektiğini belirtti ve stada gelmeyen taraftarları da çekmek için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Kapanışta Yılmaz, yeni sezon için iyi dileklerde bulunarak, "Yeni sezon şimdiden hayırlı olsun. Kazasız belasız bir sezon olmasını diliyorum. Futbolda yenmek de yenilmek de var. Futbol bir takım oyunudur, tüm bileşenler bir araya gelmedikçe başarı gelmez" dedi ve herkesi keşkeleri bir kenara bırakıp takıma sahip çıkmaya davet etti.

GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ BAŞKANI MEMİK YILMAZ

Sinem Aksoy — Spor & Röportaj Editörü
Editör: Sinem Aksoy