Ana Sayfa

Gıda denetiminde ortaya çıktı: Tarsus'ta 30 ton bozulmuş un imha edildi

Giriş: Okuma: ~2 dk Editör: Aslı Han
Paylaş
Tarsus Belediyesi zabıta ekipleri, bir un fabrikasında böceklenmiş, küflenmiş ve bozulmuş 30 ton unu imha ederek halk sağlığını korudu.

Denetimde tespit edilenler:

Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen rutin gıda denetiminde, bir un fabrikasının üretim alanları, siloları ve depoları ayrıntılı şekilde incelendi. Yapılan kontrollerde insan sağlığı açısından uygun olmadığı belirlenen; böceklenmiş, küflenmiş ve bozulmuş toplam 30 ton un tespit edildi.

Bulunan ürünlerin, ekmek ve unlu mamul üretiminde kullanılmasının önüne geçilerek işletmeden alınan partiler doğrudan imha edildi. Denetimdeki ürünlerin piyasa değerinin yaklaşık 3 milyon TL olduğu bildirildi.

İşletmeye yönelik işlem ve yasal süreç:

Mevzuata aykırılık tespit edilen işletme hakkında idari yaptırım uygulandı ve konuyla ilgili yasal süreç başlatıldı. Yetkililer, imha edilen unların kayıt altına alındığını ve kamu sağlığını riske atan benzer durumların takibinin süreceğini belirtti.

Denetim ekibi, tespit edilen bozulmaların üretim hijyeni, depolama koşulları ve rutin kontrollerin eksikliğiyle ilişkilendirilebileceğine dikkat çekti. Bu tür vakaların tekrarlanmaması için denetimlerin sıklaştırılacağı ve gerekli yaptırımların uygulanmaya devam edileceği duyuruldu.

Belediye açıklaması ve denetimlerin devamı:

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç konuyla ilgili olarak, "Vatandaşlarımızın güvenilir ve sağlıklı gıdaya ulaşması bizim için büyük önem taşıyor. Uygun fiyatlı üretim adı altında halkımızın sağlığını tehlikeye atan hiçbir uygulamaya geçit vermeyeceğiz. Kurallara uygun üretim yapan işletmelerimizin emeğinin yanındayız. Halk sağlığını riske atanların da karşısında olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Belediye yetkilileri, zabıta ekiplerinin fırın, imalathane, market ve diğer gıda işletmelerine yönelik denetimlerini kent genelinde sürdüreceğini ve benzer risklerin erken aşamada tespit edilmesi için çalışmaların devam edeceğini açıkladı.

TARSUS BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİNİN GERÇEKLEŞTİRDİĞİ GIDA DENETİMİNDE, BİR UN FABRİKASINDA BÖCEKLENMİŞ, KÜFLENMİŞ VE BOZULMUŞ 30 TON UN TESPİT EDİLDİ.

Aslı Han — Çevre & Ekoloji Editörü
Editör: Aslı Han