Ana Sayfa

Hattın kayıtlı olduğu kişi yüzde 50 zihinsel engellilik raporu bulunan Ali Kovan çıktı

Giriş: Okuma: ~1 dk Editör: Hakan Arslan
Paylaş
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Alihan Kuriş'in kullandığı hattın yüzde 50 zihinsel engellilik raporu bulunan Ali Kovan adına kayıtlı olduğunu tespit etti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın tespiti

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, Alihan Kuriş adına tespit edilen GSM hattının gerçek kayıt sahibinin belirlendiği açıklandı. Yapılan incelemede hattın kayıtlı olduğu kişinin Ali Kovan olduğu ve Kovan'ın yüzde 50 zihinsel engellilik raporuna sahip olduğu saptandı.

soruşturmanın bulguları:

Soruşturma evrakına göre, Alihan Kuriş daha önce herhangi bir GSM hattı kullanmadığını beyan etmişti; ancak yapılan teknik ve idari incelemeler, Kuriş'in kullandığı hat ile Kovan adına kayıtlı hattın ilişkilendirildiğini gösterdi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sürüyor.

kişisel kayıtlar ve kurumsal bağlantılar:

İncelemede, Mersin'de ikamet ettiği belirtilen Ali Kovan'ın Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından düzenlenen "Sürekli Engelli Kimlik Kartı" sahibi olduğu tespit edildi. Kovan'ın ayrıca örgüt yöneticilerinden Osman Aslanali'nin yönettiği Göknur Gıda adlı firmada "beden işçisi" olarak sigortalı gösterildiği ve söz konusu firmanın örgüte müzahir olduğunun iddia edildiği kaydedildi.

Soruşturma kapsamında elde edilen bulguların doğrulanması ve olay zincirinin tam olarak aydınlatılmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

ALİHAN KURİŞ’İN KULLANDIĞI BELİRLENEN GSM HATTININ YÜZDE 50 ZİHİNSEL ENGELLİLİK RAPORU BULUNAN BİRİNİN ADINA KAYITLI OLDUĞU TESPİT EDİLDİ.

Hakan Arslan — Asayiş & Operasyon Editörü
Editör: Hakan Arslan